Dienas ziņas

Integrētā metode cīņai ar latvāņiem

Dienas ziņas

Gāzes tirgus atvēršanai jāveicina cenu kritums

Tērvetē neparastu gleznu izstāde

Tērvetē aplūkojama Vitālija Jermolajeva neparasto gleznu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tērvetes kultūras namā līdz 29. februārim apskatāma neparastu gleznu izstāde, kurā darbi veidoti, apvienojot 5000 gadu senu gleznošanas tehniku ar 21. gadsimta iespējām. Tehniku, kas gleznām piešķir “dienas” un “nakts” seju, izgudrojis Jūrmalas mākslinieks Vitālijs Jermolajevs. Līdz šim gleznas bijušas skatāmas Rīgā un citās lielākajās Eiropas pilsētās.

Uz gleznu izstādi Tērvetē šoreiz sanākuši neparasti daudz ļaužu, un arī pati izstāde ir pavisam neparasta. Aptumšotajā zālē ik pa brīdim nodziest gaisma, ļaujot gleznām parādīt savu otro seju.Pats mākslinieks tos sauc par dienas un nakts efektiem, kas atkarībā no tā, vai pāreja ir ātra vai pakāpeniska, ļauj skatītājam ieraudzīt transformējošo tēlu daudzveidību.

Darbi  veidoti īpašā tehnikā, ko mākslinieks Vitālijs Jermolajevs pats izgudrojis un patentējis, kā arī devis nosaukumu ''Inner light'' jeb iekšējā gaisma.

"Tehnoloģija izveidota, savienojot ļoti senu vaska gleznošanas tehnoloģiju, kas bija pazīstama Ēģiptē pirms 5000 gadiem un pašu mūsdienīgāko gaismu atstarojošo jeb fluorescento krāsu kompozīciju," stāsta gleznotājs Vitālijs Jermolajevs.

Tikšanās reizē ar skatītājiem iemēģināt roku gleznas veidošanā, kas it kā sastāv no diviem dažādiem zīmējumiem, kas izpildīti dažādās tehnikās, ļauts ikvienam interesentam.

Vitālija Jermolajevs ir izveidojis 21 personālizstādi, kā arī piedalījies vairāk nekā 40 izstādēs. Viņa neparastās gleznas bijušas aplūkojamas gan Rīgā, gan lielākajās Eiropas pilsētās un pat Vatikānā. Izstāde Tērvetē būs apskatāma līdz mēneša beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti