Tēlniece Vija Dzintare: Putni iznes manu ideju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 1.aprīlī tiek atklāta Vijas Dzintares tēlniecības darbu izstāde “Baltais putns. Melnais putns”. Tā būs tēlnieces mūža veikuma retrospekcija viņas 75. jubilejas gadā. Kā saka pati māksliniece, putni iznes viņas ideju.

Jau vēstīts, ka izstādē būs skatāmi tēlnieces pēdējo piecu gadu laikā radītie jaunie darbi, kā arī foto planšetēs un datora prezentācijā apkopots plašs tēlnieces radošā mūža darbu klāsts.

"Izstāde veltīta baltā un melnā pretstatam," par izstādes ideju stāsta pati Vija Dzintare. "Baltais putns un melnais putns - tie ir tādi mūžīgie pretstati tāpat kā gaisma un tumsa. Tie putni ir tie, kas man to ideju iznes."

Māksliniece atzīst, ka viņai patīk vairāk izcelt gaišo pusi, taču "gaisma dzimst tumsā", un "ne vienmēr tumsa ir tik ļauna".

"Tumsa ir arī tā, kas auklē cerību," uzskata Dzintare. "Taču tumsai ir arī otra - ļaunā seja, pret kuru mums vajag ieņemt nostāju."

Vijas Dzintares tēlniecības darbu izstāde “Baltais putns. Melnais putns” skatāma no 2. līdz 24. aprīlim. Ieeja – bez maksas. Ar mākslinieci būs iespēja tikties arī 3. aprīlī no plkst. 12 līdz 16 Jūrmalas pilsētas muzeja Mazajā zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti