Tapis mākslas projekts «Ieskaties acīs BRĪVĪBAI!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par godu Latvijas proklamēšanas dienai un Brīvības pieminekļa 80. gadadienai tapis mākslas projekts “Ieskaties acīs BRĪVĪBAI”. 10. novembrī plkst. 11.30 pie Ministru kabineta ēkas tiks atklāta mākslas projektā tapušo darbu – lielformāta fotogrāfiju, izstāde. Izstāde būs aplūkojama līdz 18. novembrim.

Iecere radīt "pašbildes" ar Latvijas valstiskuma, tautas vienotības, neatkarības, brīvības un nacionālās mākslas simbolu, kļuvusi par plašāku projektu, kurā mākslinieki šķietami rotaļīgā formā iemūžina to, ar ko lepojas, – brīvību, savu piederību Latvijai, tās kultūrai un mākslai.

Projekta idejas autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Aigars Bikše, rektors profesors Aleksejs Naumovs un prorektors profesors Kristaps Zariņš. Mākslas projektā piedalās un kopā ar mācībspēkiem Alekseju Naumovu un Aigaru Bikši mākslas projektu īsteno Vizuālās komunikācijas apakšnozares studentes Rūta Freimane un Lidija Zaneripa.

"Pašbildes" tapušas 40 metru augstumā. Lai arī tik lielā augstumā ir vējains, tas netraucēja radīt izstādē apskatāmos darbus, kā arī Aleksejam Naumovam un Aigaram Bikšem, ieskatoties brīvības acīs, radīt jaunas skices. Mākslinieki uzsver, ka pirmo reizi Latvijas fotomākslas vēsturē Brīvības piemineklis fotografēts šādā rakursā.

Projektu “Ieskaties Brīvībai acīs!” LMA un Valsts kanceleja organizē sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Labākajiem jaunajiem māksliniekiem, kas konkursa kārtībā atlasīti dalībai šajā projektā, fonds sniegs materiālo atbalstu, tādējādi nodrošinot iespēju iegādāties gleznošanas materiālus un darba piederumus viņu turpmākajām studiju un radošajām gaitām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti