Kultūras ziņas

Mežaparka Lielo estrādi pārbūvēs divos posmos

Kultūras ziņas

"Gūtenmorgens Vienciemā" nofilmēts!

Butaforiju māksla Talsu "Baložu pastā"

Talsu «Baložu pastā» skatāma butaforiju māksla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Talsos, brīvās mākslas telpā “Baložu pasts”, atklāta butaforiju mākslai veltīta izstāde “Viltots”. Tajā apskatāmi dažādu iestudējumu rekvizīti, kurus uz Talsiem atvedusi Latvijas Nacionālās operas un baleta butafore Ilze Egle.

Butaforu galvenais uzdevums ir izrāžu vajadzībām veidot dažādus priekšmetus, kas papildina scenogrāfiju un izskatās pēc iespējas īstāk. Ļoti būtiski piemeklēt pareizos materiālus, lai, piemēram, no putuplasta taisītais cūkas cepetis operā “Jevgeņijs Oņegins” izskatītos kārdinoši gards.

Izstādes kādreizējā Talsu pasta ēkā iekārtotajā brīvās mākslas telpā “Baložu pasts” notiek jau otro vasaru. Līdzās profesionāļu veikumam te iespējams iepazīt arī amatieru sniegumu, tādējādi kādreiz pamestajā ēkā valda radoša gaisotne.

"Tā kā Talsos ir ļoti daudz amatieru gleznotāju, radās doma, ka varētu viņus apvienot un parādīt kādā telpā," norāda “Baložu pasta” idejas autore Diāna Dzelme. "Radās doma, ka vajadzētu vietējiem talsiniekiem un arī iebraucējiem dot iespēju ieskatīties dažādajās mākslas taciņās, ne tikai lielajos ceļos, ko var ieraudzīt Rīgā."

Līdz ar butaforijas mākslai veltīto izstādi “Viltots”, kas apmeklētājus gaida līdz septembra vidum, Talsu “Baložu pastā” aplūkojamas arī citas ekspozīcijas, to skaitā Daiņa Kārkluvalka izstāde “Kāzās”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti