Talsos pieminēs Hardiju Lediņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 3.jūlijā, plkst. 18.30 Hardija Lediņa gada pasākumu ciklā Talsu pilsētas svētki tiks iesākti ar Hardija Lediņa piemiņas vakaru Talsu radošajā sētā, pieminot Hardija saikni ar Talsiem un Talsu māksliniekiem. No 3. līdz 5.jūlijam Talsu novada muzejā būs skatāma izstāde "Hardijs Lediņš un Talsi".

Talsu mākslinieki, kuri tagad zināmai kā Krūmu mākslas grupa, 1987.gadā iepazinās ar Hardiju Lediņu, Juri Boiko, Rūdolfu Pīpkalēju, Andreju Grantu, Mārtiņu Zelmeni un citiem, rīkojot vienu no pirmajām konceptuālajām izstādēm ārpus Rīgas - "Plūdi Talsos". Izstādes atklāšanā uzstājās "Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca" (NSRD), kuri, kā stāsta Talsu muzeja galvenā speciāliste Guna Millersone, "piebēra muzeju ar zāģu skaidām un spēlēja Talsos līdz tam nedzirdētu mūziku. Sagaidījām arī draudīgu rajona partijas komitejas komisijas apmeklējumu".

1998.gadā notika nākošais Lediņa un Talsu mākslinieku kopīgais projekts "Talsu gods", savukārt 2003.gadā - "Viena nakts", kurām Hardijs veidoja videoinstalācijas "Welcome to Talsi" un "Jautājums". Hardijs Lediņš bija pazīstams ar Talsu naivistu Modri Sapunu, kurš gleznoja Lediņu uz Ventspils mola, ar grāmatu rokās un uz mazām ragaviņām. Talsu muzejā un Pedvālē Hardijs Lediņš rīkoja etno diskotēkas.

Piemiņas vakarā Talsos skanēs NSRD radītā mūzika grupas "Nebijušā restauratori" izpildījumā, kā arī notiks binokulāro deju kurss. Talsu novada muzejā tiks atklāta izstāde "Hardijs Lediņš un Talsi", kurā tiks eksponētas Daiņa Kārkluvalka un Ulda Balgas fotogrāfijas no Hardija un Talsu mākslinieku kopīgajiem notikumiem, Hardija Lediņa video darbi un Modra Sapuna gleznas. Izstāde būs aplūkojama no 3. līdz 5.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti