Talsos būs skatāma Margaritas Germanes izstāde «Iekšējā būtība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Talsu kinoteātra “Auseklis” afišu skatlogos no 20. jūnija līdz 28. augustam skatāma Margaritas Germanes izstāde "Iekšējā būtība". Izstādes koncepcija ir – daba un iekšējā cilvēka būtība, skaidroja rīkotāji.

„Iekšējā būtība” ir diptihs, radīts mākslinieces autortehnikā īpaši diviem kinoteātra afišu skatlogiem, kur par galveno materiālu tiek izmantotas stieples. Afišu skatlogi nav pasargāti no mitruma un saules iedarbības, tādēļ mākslinieces metāla stieplīšu tehnikā radītie darbi mainīsies mijiedarbībā ar laikapstākļiem, "paspilgtinot cilvēka un dabas vienotību vēl vairāk". 

Māksliniece Margarita Germane par izstādes tapšanas ideju pastāstīja: „Šajā gadījumā stiepļu autortehnika attīstījās no manas aizraušanās ar skicēšanu, kur zīmējuma pamatā tiek izmantota līnija. Pats interesantākais ir tas, ka šāda māksla top ar dažādu materiālu palīdzību, kā arī tai ir iespējams mainīt vēlamo biezumu un caurspīdīgumu. Skices pamatfunkcija ir radīt nojausmu par ideju, aicināt iztēloties un saredzēt to, kas vairāk interesē pašu skatītāju. Izstāde „Iekšējā būtība” savā pamatā ir skice kā iedvesmas vadlīnijas, kas aicina domāt un just daudz plašāk par kontrastiem un pretstatiem. Mākslas darbā izmantotie motīvi dod impulsu un vēsta par to, ka katrā no mums ir savs individuālais un patiesais iekšējais spēks.”

Margarita Germane (1986) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas dizaina nodaļas bakalaura programmu (2010) un Tēlniecības apakšnozari maģistra programmā (2020). Apguvusi tēlniecību apmaiņas programmā Accademia di Belle Arti di Venezia Itālijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti