Talsos atklāj latviešu tautasdziesmu iedvesmotu ASV mākslinieces Deboras Lagrasas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

ASV vēstniecība Latvijā aicina uz amerikāņu mākslinieces Deboras Lagrasas multimediju izstādes “Kur tie lieli dūmi kūp. Latviešu tautasdziesmu iedvesmota māksla” atklāšanu ceturtdien, 11.janvārī, plkst. 16.00, Talsu novada muzeja izstāžu zālē. Izstādes atklāšanā piedalīsies ASV vēstnieces Latvijā vietnieks Pols Polītiss un folkloristi Aldis Pūtelis un Guntis Pakalns. Izstāde būs apskatāma līdz 4.februārim.

Izstādē tiek aplūkots, kā simbolismu, mītu un leģendām bagātās latviešu dainu tradīcijas un jūgendstila arhitektūra var iedvesmot radošo domāšanu un mākslas radīšanu šodien. Māksliniece balstās uz tēmām, kas ir izplatītas kultūrās starp folkloru un mitoloģiju, arhitektūru un simboliku.

Debora Lagrasa. Dievam gudris padomiņis
Debora Lagrasa. Dievam gudris padomiņis

Debora Lagrasa (Deborah La Grasse) ir dzimusi Geinsvilā (Gainesville), Floridas štatā un ieguvusi mākslas bakalaura grādu zīmēšanā un gleznošanā Floridas Universitātē, bet mākslas un tēlniecības maģistra grādu Illinoisas Universitātē. Viņa ir bijusi gan tēlniecības, gan arhitektūras dizaina pasniedzēja vairāk nekā 30 gadu, pašlaik pasniedz arhitektūras dizaina pamatus Floridas Lauksaimniecības un mehānikas universitātē Talahasijā (Tallahassee). Lagrasas darbi bijuši pārstāvēti izstādēs un kolekcijās gan pašas valstī, gan ārzemēs. Viņas interese par kultūru dialoga veidošanu aizvedusi viņu kā pasniedzēju uz citām universitātēm, ļāvusi kā organizatorei iesaistīties semināru un konferenču rīkošanā, kā arī piedalīties mākslinieku kopprojektos Latvijā, Bosnijā un Hercegovinā, Peru, Indijā un Apvienotajā Karalistē.

“Pavadot Latvijā divas vasaras - 2013. un 2014.gadā, es ievēroju šīs valsts pastāvīgos centienus veidot un aizstavēt savu unikālo identitāti, saglabājot un atzīmējot neparastos artefaktus,” norāda Debora Lagrasa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti