Tallinas Mūzikas nedēļā visaptveroša laikmetīgās mākslas programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Festivālā "Tallinn Music Week" (TMW), kas norisināsies no 28. marta līdz 3. aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, paredzēta visaptveroša laikmetīgās mākslas programma, kuru atbalsta Igaunijas Laikmetīgās mākslas attīstības centrs.

Nedēļu ilgais pilsētas festivāls TMW piedāvā starptautisku mūzikas programmu, radošo industriju konferenci, labāko restorānu festivālu, dizaina tirdziņu un publiskās sarunas. Līdztekus noritēs arī TMW mākslas programma, kura, Igaunijas Laikmetīgās mākslas attīstības centra atbalstīta, debitēja pagājušajā gadā.

Festivāla laikā galerijas piedāvās baudīt Igaunijas mākslinieku darbus, kafejnīcās visā Tallinā norisināsies sarunas par mākslu, un Tallinas mākslas zāle piedāvās publisku programmu par dažādu paaudžu mākslinieku darbu izstādi.

TMW mākslas programmas ietvaros 29. martā visas galerijas, kas piedalās TMW, būs atvērtas no 17 līdz 21, aicinot apmeklētājus uz izstādēm, kas veidotas īpaši TMW mākslas programmai.

Igaunijas Mākslas akadēmija sadarbībā ar "EKA" galeriju Brīvības laukumā atvērs izstādi, kuru veidojusi animatore Lili-Krote Repnau kopā ar teorētiķi Francisko Martinezu. Vietā, kurā paveras vislabākais skats uz vecpilsētu, "Hobusepea" galerijā, būs vērojama izstāde "O' why do we play this game?", "Okapi" galerija prezentēs fotogrāfa Temuri Hvingija, rotaslietu dizaineru Raita Siska, Risto Tali un performanču mākslinieka Erika Alaloogas sadarbības projektu „M_M_M_M”. Visā Eiropā slavu guvušajā "Temnikova & Kasela" galerijā tiks atklāta izstāde "Import Export", kuras autori ir fotogrāfe un instalāciju māksliniece Sigrīda Vīra un igauņu izcelsmes Kanādā dzīvojošais foto mākslinieks Džimijs Limits. Vakaru noslēgs platformā "Urbiquity" esošā izstāde "Memory and Movement", kuru veidojuši Stefano Karnelli, Pablo Konedžo un Matiass Malks.

Visas izstādes būs pieejamas apmeklētājiem festivāla TMW norises laikā, tomēr galerijas strādās savā parastajā darba laikā no trešdienas līdz svētdienai.

Īpaši TMW mākslas programmai Tallinas Mākslas halle rīkos publisku programmu saistībā ar Krisas Lemsalu un Tīta Pāsukes izstādi „Beauty and the Beast”. Jaunā un pārdrošā Lemsalu varētu būt viena no visvairāk aprunātajām Igaunijas māksliniecēm, bet Pāsuke ir Igaunijas glezniecības leģenda.

Mākslinieku publisko sarunu sērija norisināsies TMW "Tastes" restorānos, kur NOAR.eu un Igaunijas Mākslas akadēmijas rīkotajā jauno mākslinieku konkursā izvēlētie dalībnieki runās par savu praksi un nākotnes plāniem. Ceturtdien, 31. martā, mākslinieku duets Arts Noukas un Helena Keskula, kuri ir visai tuvi arī mūzikas industrijai, vadīs sarunu kafejnīcā "Reval Cafe". Sestdien, 2. aprīlī, mākslinieku kolektīvs „Neanderthal Cave School” vadīs pastaigu pa Tallinu, pēc kuras savas runas sniegs kolektīva mākslinieki Viktors Gurovs, Hedi Jānso, Kristela Raesāre, Pire Sova. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti