Kultūras ziņas

"Čurļonis. Meklējot jūru." Lūznavas muižā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Izstāde un lasījumu cikls "Exodus"

Tallinas ielas kvartālā atklāta izstāde un dzejas lasījumu cikls «Exodus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Exodus" jeb "iziešana" – tā izstādi un dzejas lasījumu ciklu ir nodēvējuši četri mākslinieki un 16 dzejnieki. Mākslas darbi jau šobrīd ir skatāmi Tallinas ielas kvartālā, un līdz 7. maijam vairākus vakarus tiem līdzās notiks dzejas lasījumi.

"Brīdī, kad pandēmijas ierobežojumi atcelti un atļauts publiski tikties, dzejnieki un mākslinieki atļausies iziet no savām galvām, lai no malas novērotu to, kas tajās notiek. Mākslinieku veidotajās galvās pāri ārējam izskatam dominēs iekšējo sajūtu un pārdzīvojumu šķautnes. Bet dzejnieki kļūs par šo galvu balsīm — gan čukstiem, gan visiem dzirdamiem kliedzieniem, izsakot to, kas paslēpts pašos," paziņojumā medijiem stāsta pasākuma veidotāji.

Izstāde un dzejas lasījumi veidoti cieši sadarbojoties māksliniekiem – Katrīnai Šatalovai, Ildzei Jurkovskai, Anetei Grīnbergai un Ainai Bikšei – ar dažādu paaudžu dzejniekiem. Lasījumos piedalīsies dzejnieki Arvis Viguls, Māra Ulme, Elīna Vendija Rībena, Ivars Vācers, Roberts Vilsons, Anna Grinka, Dainis Deigelis, Toms Treibergs, Jeļena Glazova, Sintija Sudmale, Jana Egle, Paula Lūcija, Andris Alps, Ieva Viese, Kristiāna Šuksta, Jānis Tomašs un Loreta Kalniņa.

Izstāde būs apskatāma 28.–30. aprīlī, 2.–3. maijā un 5.–7. maijā pulksten 17.00–21.00 Tallinas ielas kvartālā, savukārt dzejas lasījumi par tēmām "sašķeltība", "prāts un dziņas", "bezmiega fāzes" un "ievelk elpu un skaita līdz desmit" norisināsies 28. un 29. aprīlī un 3. un 7. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti