Kultūras ziņas

Opermūzikas svētki koncertā "Draugi – Andrejam Žagaram"

Kultūras ziņas

Izstāde kā izmeklēšana

Izstāde "Tagad ir visu laiku" Kuldīgā

«Tagad ir visu laiku» – Kuldīgā skatāma Purvīša balvai nominētā tandēma Māliņas un Kalna izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna izstāde “Tagad ir visu laiku” izvietota divās ēkās Kuldīgā – Mākslas namā un Mākslinieku rezidences galerijā. Ja sākotnēji bijusi doma šeit atvest kopdarbu “Tūlīt”, kas bija skatāms mākslas stacijā “Dubulti”, tad tā pielāgošana jaunajām telpām izaugusi par jaunu izstādi, jaunām sajūtām un jauniem darbiem. Kristaps Kalns atzīst – to ietekmējis arī pandēmijas laiks, vairāk rosinot runāt par to, kas ir tagad, lieki neprognozējot un negaidot, bet reflektējot par esošo.

Mākslinieks Kristaps Kalns skaidro: "Mēs attīstījām Jūrmalā sākto rombu tēlu, to virzienu – ja tur tikai sākās, tad te jau sāka dzīvot izvērstāku dzīvi, dažādus dvēseles stāvokļus, mieru, nemieru, dienu un nakti."

Izstādes darbi papildināti ar fotogrāfijām – viena ir Kristapa Kalna fotografēta, pārējās no mākslinieku privātiem albumiem. Māksliniece Sarmīte Māliņa piebilst, ka "katrā fiksēti cilvēku augstākie punkti, piemēram, līgava pie ziedošā koka, kas man liekas pati pilnība fotogrāfijā".

Pandēmijas dēļ izstādes pirmā diena bija ar ierobežotu cilvēku skaitu, to galvenokārt aplūkoja mākslinieku radinieki. Kristapa Kalna tētis Dainis Kalns neslēpa, ka izstādi uztver ar personīgu aizkustinājumu, jo vienā no fotogrāfijām redzama viņa mamma.

Izstāde Kuldīgā būs skatāma līdz 28. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti