Sutas un Beļcovas muzejā - sezonas pēdējā mākslas vēstures pēcpusdiena «Modernisma laboratorija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šodien Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā notiks sezonas pēdējā mākslas vēstures pēcpusdiena "Modernisma laboratorija". Tā noslēgs apmeklētāju iecienīto lekciju ciklu “Art Deco. Laikmets. Māksla. Dzīvesveids” un piedāvās tikšanos ar mākslas zinātņu doktoru Alekseju Petuhovu no Maskavas.

"Aleksejs Petuhovs ir Puškina Valsts tēlotājas mākslas muzeja franču glezniecības kolekcijas glabātājs, Art Deco speciālists, un viņa lekcijas tēma - ''Art Deco stila izpausmes 20.gadsimta dažādos gados'', mantojuma aktualitāte mūsdienās. Viņš stāstīs par Art Deco dizainu 30.gados un vēlāk, 60. gados, kad notik Art Deco renesanse," stāsta muzeja vadītāja Natālija Jevsejeva.

Muzeja vadītāja Natālija Jevsejeva
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Klausītāji ieraudzīs vairākus spilgtus piemērus, kas ilustrē dizaina evolūciju transporta līdzekļu un sadzīves priekšmetu jomā, uzzinās par šī perioda redzamākajiem dizaineriem, kuru progresīvie uzskati, novatoriskās idejas un aktīva radošā darbība veicināja nozares attīstību un panākumus. Uzmanības fokusā – 1939. gadā Ņujorkā sarīkotā Pasaules izstāde, kas kļuvusi par futūristiskā dizaina triumfu un Art Deco laikmeta fināla akordu.

Otrajā daļā, kurai lektors devis nosaukumu “Art Deco “renesanse””, tiks sniegts intriģējošs ieskats 60. gados, kad interese par Art Deco mantojumu atdzima popārta un postmodernisma kultūras kontekstā. Šajā procesā nozīmīga loma pieder filozofijai, eseistikai, dizainam, kinomākslai un antikvārajam tirgum, tāpēc, lai labāk izprastu Art Deco vēsturi, ir nepieciešams gūt priekšstatu par mehānismiem un formām, kas stimulēja virziena atgriešanos jaunajā kvalitātē. Lekcijā Aleksejs Petuhovs raksturos Art Deco “renesanses” viļņveidīgās evolūcijas galvenās īpatnības laikposmā no 20. gadsimta 60. gadiem līdz 2000. gadiem, pastāstīs par stila mantojuma stāvokli un perspektīvām mūsdienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti