«Survival Kit» šogad pievēršas «izstumtajiem» cilvēkiem un pasaules vietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 6.septembrī, sākas jau desmitais laikmetīgās mākslas festivāls „Survival Kit”, kas šogad mājvietu radis Rīgas cirka ēkā. Festivāla tēma šogad ir „Ārpuszeme”, kas apšauba tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismo sarežģītos identitātes veidošanās procesus.

Festivāls savai norises vietai tradicionāli izvēlas tukšas ēkas ar radošu potenciālu. Iepriekš tas noticis bijušajā Nacionālās bibliotēkas ēkā, fon Stricka villā un citur.

Cirka ēka šķitusi ļoti atbilstoša izvēlētajai festivāla tēmai.

Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

„Mēs šajā festivālā runājam par „outland”, ko latviski mēģinājām iztulkot kā „ārpuszemi”. Un tas ir par šo klejotāju, par šo neiederīgo cilvēku – nu, gluži kā tādu cirka mākslinieku, kas vienmēr ir ceļā un nekur īsti nejūtas kā mājās, nekur īsti nejūtas pieņemts. Mēs arī mēģinām runāt par šiem indivīdiem un sabiedrības grupām, kuri savas piederības dēļ kaut kādām marginālām etniskām, sociālām vai dzimtes grupām ir tādi „ārpusnieki”. Un dabiski, ka šī tēma mūs aizved līdz domām par globālajiem migrācijas procesiem,” skaidro Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti