Stricka villā būs skatāma fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde «Blaknes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. jūnijā fon K.K. Stricka villā tiks atklāta fotogrāfa Jāņa Deinata izstāde “Blaknes”, kuru mākslinieks noformē kā savas dzīves 60. dzimšanas dienu, informēja organizatori.

Kā skaidrots izstādes pieteikumā, tā vēsta par autora pašidentitātes procesiem un personiskām attiecībām ar pašreizējo laiku. Šajā izstādē Deinats apzināti pievērsies sava iekšējā “es” pašanalīzei un, izmantojot savu iemīļoto dabas tēlu elementus, vizualizējis dažus stāstus par sevi. Ekspozīciju veido speciāli izstādes vietai un konkrētam notikumam atlasīti darbi, kas interpretējami kā autora sajūtu refleksijas.

Ar izstādes nosaukumu “Blaknes” mākslinieks akcentē šīs parādības mūžīgu klātbūtni katrā dzīves situācijā, kas ne viemēr ir nojaušama, tomēr allaž klātesoša un nenovēršama.

Jānis Deinats pazīstams kā portretists, tomēr par savu patieso pasaules uztveres instrumentu viņš uzskata dabu. “Jā, man patīk dabu fotografēt, tieši dabā skatoties, mēs varam netiešā, nepastarpinātā veidā redzēt to, kas mūs visus ietekmē daudz vairāk nekā cilvēku radītie noteikumi. Tie ir dabas likumi,” skaidroja Deinats.

Izstāde apskatāma aptuveni mēnesi, personiski sazinoties ar autoru (Jānis Deinats 29560040).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti