Strēlnieku laukumā Rīgā notiks gliemežu parāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Strēlnieku laukumā Rīgā, līdzās Rīgas Tehniskās universitātes ēkai Kaļķu ielā 1, 16.augustā plkst. 12.30 sabiedriskā iniciatīva "Mākslai vajag telpu" rīkos grandiozu gliemežu parādi.

Parādē piedalīsies 15 pazīstamu Latvijas mākslinieku apgleznoti gliemeži, kas līdz šim bija sastopami Rīgas ielās un laukumos, simbolizējot Laikmetīgās mākslas muzeja lēno tapšanas gaitu un rosinot sabiedrībā diskusiju par muzeja nepieciešamību.

Kā jau vēstījām, šajā pavasarī, 7.maija naktī, dažādās Rīgas vietās parādījās 14 krāsaini un priecīgi gliemeži, kas ir daļa no publiskās mākslas sērijas, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību laikmetīgajai mākslai un veicināt diskusijas par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, vienlaikus atstājot spēcīgu radošo pēdu Rīgas pilsētvidē.

Gliemežu mākslas projektā piedalās mākslinieki Kristians Brekte, Elita Patmalniece, Kristīne Luīze Avotiņa, Reinis Pētersons, Dace Gaile, Zane Balode, Dārta Leiškalne, Ilze Smildziņa, Kristīne Guršpone, Katrīna Gaile, Alise Mediņa, Mārtiņš Zutis, Kristīne Markus, Ilona Abiļeva un Aivars Broks. 

Kā norāda "Mākslai vajag telpu" pārstāvji, gliemežu parādes norises vieta nav izvēlēta nejauši, jo par piemērotāko telpu Laikmetīgās mākslas muzeja specifikai pieredzējuši arhitekti un eksperti  atzinuši tagadējo Rīgas Tehniskās universitātes ēku Kaļķu ielā 1, kas pēc universitātes pārcelšanās uz jaunajām telpām Ķīpsalas kompleksā paliks tukša.

Kā jau vēstījām, "Mākslai vajag telpu" pārstāvji uzskata, ka  nav nekādas vajadzības tērēt milzīgas summas, ceļot jaunas ēkas, ja esošie resursi ļauj izveidot muzejam vajadzīgo vidi, vienlaicīgi sakopjot galvaspilsētas telpu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti