Stikla mākslinieces Ģibietes izstāde Liepājas muzejā raisa fantāzijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas muzejā pašlaik skatāma stikla mākslinieces Martas Ģibietes stikla skulptūru izstāde „Ceļotāji”. Liepājas izcelsmes starptautiski atpazīstamā māksliniece jau daudzu gadu garumā īsteno savas radošās ieceres un veido dažādas stikla skulptūras un vides objektus, izmantojot spoguļus un citus materiālus.

Mākslinieces stikla skulptūru izstādi pavada mūzika, kas paspilgtina fantāzijas par viņas darbiem. Kāds tos salīdzina ar ko kosmisku, cits ar sirreālu un ne no šīs pasaules.

Liepājas muzejā skatāma Martas Ģibietes stikla skulptūru izstāde
00:00 / 03:07
Lejuplādēt

„Nekas sarežģīts, nekas tieši attēlojošs. Katram apmeklētājam te var būt brīvas fantāzijas. Bieži vien ir tā, ka cilvēki atrod līdzības ar kosmosu, kas sasaucas arī ar pašu nosaukumu – ceļotāji," saka Ģibiete.

Māksliniece ar stiklu strādā savā autortehnikā.  Stikls ir ļoti mūsdienīgs un vienlaikus sens materiāls, stiklu izmanto mākslā arvien vairāk, atklāj māksliniece.  „Stiklam ir ļoti skaistas īpašības, trauslums, caurspīdīgums, kaut kāda netveramība, arī pietiekoši netradicionāls materiāls," viņa paskaidro.

Ģibiete strādā ar stikla loksnēm, tās sagriež un sakausē. Tā veidojas darbi. "Tas ir diezgan garš process, es jau sākumā izdomāju, kāds būs gala rezultāts. Tas viss sākumā tiek uzrasēts un uzmodelēts,” stāsta māksliniece.

Nu jau 20 gadu garumā Ģibiete piedalās gan Latvijas, gan starptautiskās mākslas izstādēs, projektos un simpozijos, iegūstot arī balvas. "Liepājā ir pēdējo trīs gadu darbi. Mani darbi ir telpiski. Telpa ir daļa no izstādes," ar savu veikumu iepazīstina māksliniece.

Ģibietes stikla skulptūras aicinās Liepājas muzejā līdz pat gada nogalei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti