Starptautiskās keramikas biennāle aicina iepazīt kaimiņvalstu darinājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2.jūlijā sākās otrā Latvijas starptautiskā keramikas biennāle. Rīgas Dzelzceļa vēstures muzejā līdz 26.jūlijam varēs aplūkot Igaunijas un Lietuvas laikmetīgo keramiku.  

Pie mums atvesti eksponāti no Paņevežas laikmetīgās keramikas simpozija, kurus veidojuši 30 autori no 1990.līdz 2016.gadam, bet 27 igauņu mākslinieku darbus izstādījusi valsts keramiķu asociācija.

Divas izstādes – divas atšķirīgas zemes. Igauņu veidotie mākslas darbi atrodas baltajā zālē, kur ir gaišs un omulīgs un bez problēmām var aplūkot visu keramikas un porcelāna izsmalcināto plastiku, lai arī tie nav lielāki par noteikto izmēru: 25 x 25 x 25 cm.  

 

Bet lietuvieši ir ieņēmuši lielo zāli un izvietojuši eksponātus tālu citu no cita, apgaismojot tos ar mazām lampiņām. Šāds izvietojums nepieciešams priekšmetu izmēru dēļ: Paņevežas Pilsētas mākslas galerijas kolekcija sastāv lielākoties no skulptūrām. Kopš 1990.gada  galerija organizē simpozijus, uz kuriem sabrauc mākslinieki no visas pasaules. Pēdējo trīsdesmit gadu laikā to apmeklējuši 163 mākslinieki no 36 valstīm.

Tagad unikālajā kolekcijā, kas izveidota no Paņevežā tapušajiem un Paņevežai dāvinātajiem darbiem, ir 631 glabāšanas vienība, turklāt Lietuvas autoru darbi veido vien trešdaļu no kolekcijas.

Biennāles pasākumi nenoris tikai Rīgā - no 6.jūlija tiks atklātas 10 jaunas izstādes Daugavpilī, Lūznavā, Ogrē, Rēzeknē, Siguldā un Paņevežā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti