Kultūras ziņas

Garančas un Paula "Baltās paslēpes"

Kultūras ziņas

Latviešu zīmju valodas alfabētam - 65!

Viena tāda Elita Dailes teātra Mākslas telpā

Spilgtas krāsas un kūsājoša enerģija Patmalnieces izstādē Dailes teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Spilgtas krāsas, emocijas un kūsājoša enerģija. Elitas Patmalnieces audekls ir viss un jebkas. Un pat vārds “izstāde” Elitai var būt par šauru, jo to, ko viņa dara, nevar ierāmēt un ieslodzīt kādos konkrētos žanros.

"Man vienmēr patīk sarkanā krāsa. Es domāju, kurš cits, ja ne es. Jau skolā... Es domāju, man jātaisa krāsas, lai citi taisa klasiku," saka māksliniece, izrādot savus darbus.

Dailes teātra mākslas telpā “Brīvības 75” tērpu māksliniece Elita Patmalniece vairāku nedēļu garumā radījusi savu īpašu vidi ar krāsainām istabiņām, izšūtām gleznām, dažiem kostīmiem un pat krāsainiem ķeblīšiem personālizstādē “Viena taada. Elita”.

Ar šo izstādi Dailes teātris jau sesto sezonu turpina tradīciju, regulāri rīkojot izstādes vietā, kur visvairāk uzturas skatītāji, to pārdēvējot par mākslas telpu “Brīvības 75”.

"Vienmēr [šeit] saturs saistās ar Dailes teātri. Elita Patmalniece viennozīmīgi ir saistīta ar Dailes teātri kā personība, kostīmu māksliniece pagātnē, nākotnē, vienmēr," uzsver izstādes producente Indra Rubene-Vilipsone.

Jau vēstīts, ka izstāde bez maksas apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā līdz 11. decembrim. Pēc tam mākslas telpā “Brīvības 75” gaidāma ekspozīcijas maiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti