Šogad «Jarmarka» startēs ar saukli «Māksla ir modē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 15. decembra Mākslas akadēmijā norisināsies ikgadējā studentu mākslas darbu izstāde, gadatirgus un labdarības akcija “Jarmarka”. Šogad izstādes sauklis iemantojis nosaukumu "Māksla ir modē", novēlot katram kaislīgam mākslas mīļotājam atrast savu modes lietu, informēja “Jarmarkas” rīkotāji. 

Apmeklētāji tiek aicināti nākt un iepazīt studiju laikā tapušos mākslas darbus: gleznas, grafikas, tekstilu, rotas, keramiku, modi u.c. Vienuviet būs apskatāmi vairāk nekā 10 000 unikālu mākslas un dizaina darbu, kuriem studenti cenu nosaka paši. 

"Jarmarku" apmeklēt ir interesanti arī atkārtoti, jo ekspozīcija mainās ik dienu. Katru no izstādītajiem darbiem būs iespējams arī iegādāties, tā atbalstot studentu jaunradi, bet daļa no ienākumiem tiks arī  ziedota Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) vēsturiskās jūgendstila ēkas un īpašuma Ikšķilē - J. Kugas mājas atjaunošanas un renovēšanas darbiem.

"Jarmarkas" organizatori priecājas par nemainīgi lielu apmeklētāju skaitu, ko ik gadu pulcē šis notikums. "Jarmarkā" satiekas gan tie, kuri meklē nestandarta dāvanas, gan arī tie, kuri apmeklē "Jarmarku" kā radoši bagātinošu un iedvesmojošu izstādi. Ik gadu darbus izstāda ap 350 topošo mākslinieku.

"Jarmarka" atvērta no 15. decembra līdz 30. decembrim katru dienu no plkst. 11.00 līdz 20.00. 24., 25. un 26. decembrī – brīvdienas. Ieeja izstādē caur LMA centrālo ieeju, bez maksas.
"Jarmarku" organizē biedrība “Kultūras Perons” un Latvijas Mākslas akadēmija.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti