Smilšu skulptūru festivālā Šveicē uzvar mākslinieki no Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šveices pilsētā Roršahā noslēdzies 17.Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls, kurā uzvarējuši latviešu mākslinieki Kārlis Īle un Maija Puncule ar skulptūru "Iekšpuse - ārpuse".

"Abu Latvijas tēlnieku radītā skulptūra no vienas puses atveido sievieti, kuras ārējā forma vairāku pakāpju veidā pārvēršas par pusapli, bet viņas krūtīs ir atvērts neliels logs uz iekšējo pasauli. No skulptūras otras puses atklājas, ka aiz šī mazā loga slēpjas liels vairāku slāņu iekšējās pasaules dziļums," par darbu stāsta Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" pārstāvis Ivars Pirvics.

Profesionāla mākslinieku žūrija latviešu radīto skulptūru vienbalsīgi atzinusi par šī gada Roršahas smilšu skulptūru festivāla mākslinieciski augstvērtīgāko darbu. "Žūrija apbalvošanas ceremonijā uzvēra, ka šī kompozīcija ir riskanta tehnisko robežu šķērsošana, kas pierāda, ka smilšu tēlniecības iespējas joprojām nav izsmeltas," zināja stāstīt Ivars Pirvics.

Paši mākslinieki gan uzsver, ka lai arī skulptūra bija tehniski sarežģīta, daudz svarīgāk un grūtāk bijis panākt, lai tā būtu izjusta un ar savu īpašo noskaņu.

Mākslinieku tandēms sevi ir pierādījis daudzos starptautiskos mākslas festivālos un projektos, kā arī ieguvis vairākas pasaules līmeņa balvas. Šogad Harbinas sniega skulptūru pasaules čempionātā Ķīnā Kārlis Īle un Maija Puncule kopā ar Mintautu Buškevicu un Ainaru Zingniku ieguva pirmo vietu ar skulptūru "Iekšējās robežas".

Roršahas starptautiskais smilšu festivālā pēc skiču atlases tiek izvēlēti pasaules labākie smilšu tēlnieki. Pasākumā piedalījās desmit komandas, kas veidoja skulptūras par šā gada tēmu "Metamorfozes".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti