Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Normundu Krapsi

Rīta Panorāma

Intervija ar Zani Čulkstenu

"Lielajā Dzintarā" Lāčplēša dienu atzīmēs ar "Trimdas meditācijām"

Smagi, bet vērtīgi – par godu Lāčplēša dienai Liepājā skanēs «Trimdas meditācijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts svētku mēnesī, par godu Lāčplēša dienai un atgādinot par trimdas un bēgļu gaitu kopīgo pieredzi dažādos laikos, Liepājas “Lielajā dzintarā” 10. novembrī skanēs trimdas latviešu dzeja mūzikā – Rīgas Vokālā kvarteta sniegumā.

Kamerzāles sērijā “Personīgi” pirmssvētku noskaņojumu ar “Trimdas meditācijām” radīs Rīgas Vokālais kvartets. Kvartetā apvienojušies Latvijas labāko koru dziedātāji no Latvijas Radio kora un Valsts akadēmiskā kora “Latvija”. Koncertā Liepājā 10. novembrī viņi izpildīs spožā britu komponista Gabriela Džeksona skaņdarbu “Trimdas meditācijas”.

Tajā atspoguļota vispārcilvēcīgā bēgļu pieredze, apvienojot Otrā pasaules kara latviešu trimdas rakstnieku tekstus ar Tuvo Austrumu bēgļu dzeju.

Koncerta pirmajā daļā skanēs slavenā amerikāņu komponista Deivida Langa skaņdarbs “Mazās sērkociņu pārdevējas pasija”. Šī kompozīcija 2008. gadā ieguva prestižo amerikāņu Pulicera balvu.

Kvartets tapa pirms diviem gadiem – to Rīgā izveidoja Kristofers Volšs-Sinka. LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Volšs-Sinka atklāj, ka 2017. gadā kvarteta dalībnieki sākuši dziedāt kopā tieši ar šo programmu.

Skaņdarbu “Trimdas meditācijas” komponists Gabriels Džeksons sarakstījis tieši Rīgas Vokālajam kvartetam.

Volšs-Sinka atzīst, ka 10. novembra koncerta noskaņas nebūs pašas jautrākās. “Tas nebūs priecīgākais koncerts vēsturē,” pauž mūziķis, bet uzsver, ka programmā iekļautās tēmas, kaut ļoti smagas, ir svarīgas un par tām ir vērtīgi dziedāt un domāt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti