Skvērā pie operas izstādīti Raiņa un Aspazijas vides objekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 24.augustā, plkst. 12 skvērā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta tiks atklāti jauni vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules".

Seši vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" pilsētas kanāla zaļajā zonā starp Raiņa un Aspazijas bulvāriem būs aplūkojami Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas pasākumu ciklā līdz 22.septembrim. Vietas izvēle nav nejauša, jo abi bulvāri atrodas viens otram līdzās, bet nekad "nesatiekas".

Vides objektus veidojušas mākslinieces Laura Bistrakova, Laine Uzulēna un Iveta Heinacka. Autores vides mākslas objektus ir veidojušas kā Raiņa un Aspazijas siluetus, izmantojot vēsturiskus foto attēlus un abu dzejnieku oriģinālos vēstuļu rokrakstus, kas izvietoti uz siluetiem.

Vides mākslas objekti "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta veltījums Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gadā.

Vides objektu "Raiņa un Aspazijas mīlas vēstules" atklāšanas pasākumā dzeju lasīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, bet Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra solistu Evijas Martinsones un Viestura Jansona, kā arī pianista Mārtiņa Zilberta izpildījumā skanēs operu ārijas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti