«SkujaBraden» pārstāv Baltiju keramikas simpozijā Čančuņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas keramikas mākslu Starptautiskajā keramikas simpozijā Čančuņas pilsētā, Ķīnā pārstāvēs zīmols "SkujaBraden", aģentūra BNS uzzināja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM).

Lai piedalītos simpozijā, māksliniekiem vajadzēja iesniegt vismaz trīs keramikas darbu projektus, kas atbilstu galvenajai tēmai – "Mūžība. Klasika". LNMM norāda, ka konkursantu atsaucība bijusi ievērojama - organizācijas komiteja saņēma 129 mākslinieku pieteikumus no 54 valstīm. Konkursa rezultātā žūrija atbalstīja 36 keramiķus no 24 valstīm. To vidū ir arī Latvijas pārstāves Inguna Skuja un Melisa Bradena, kuras ir vienīgās simpozijā iekļautās mākslinieces no Baltijas reģiona.

Ingunas Skujas un Melisas Bradenas mākslā skartās tēmas ir sociāli un politiski mūsdienīgas, dažbrīd griezīgi asas un nežēlīgas, demonstrējot nepievilcīgo dzīves realitāti absolūti negaidītā pavērsienā, skaidro LNMM.

Zīmola "SkujaBraden" darbi atrodas gan valsts, gan privātajās mākslas kolekcijās Austrālijā, Kanādā, Horvātijā, Dānijā, Dominikānas Republikā, Anglijā, Igaunijā, Francijā, Vācijā, Ungārijā, Itālijā, Korejā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Zviedrijā, Šveicē, Krievijā un ASV.

Starptautiskais keramikas simpozijs Čančuņas pilsētā notiks no 10.augusta līdz 4.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti