Kultūras ziņas

Latvijas dzimšanas dienas nakts Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Latviešu darbi laikmetīgās mākslas izstādē Parīzē

Jauna izstāžu sezona Marka Rotko centrā

Simtgades priekšvakarā jauno izstāžu sezonu atklāj Marka Rotko mākslas centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Simtgades priekšvakarā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar astoņiem jauniem mākslas projektiem piektdien plkst.16.00 tiks atklāta jaunā un šī gada pēdējā izstāžu sezona, kas būs apskatāma līdz nākamā gada 15. janvārim.

2018. gada piektā izstāžu sezona ar tajā pārstāvētajiem izstāžu projektiem ir arī sava veida veltījums Latvijas valsts simtgadei. Latvijas mākslu iezīmē Talsu mākslinieku grupas izstāde un divu izcilu Latvijas keramiķu izstādes. Kā sveiciens simtgadē tiks izstādīti arī 50 Igaunijas grafiķu darbi, bet Lietuvas sveiciens “Dvinskas cietokšņa dienasgrāmata” atceļojis no Šauļu pilsētas. 

“Protams, akcentējam arī Latvijas noskaņu, un te īpaši izdalāmas trīs izstādes. Divu izcilu keramiķu –  Izabellas Krolles un Lilijas Zeiļas – jubilejas izstādes un Kurzemes Talsu mākslas grupas izstāde “Kurzemes krāsas,” stāsta mākslas centra pārstāvis Māris Čačka. 

Rotko centra jaunā izstāžu sezona
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Viņš uzskata, ka daudzus piesaistīs arī divi tekstilmākslas projekti – viens no tiem ir pašmāju, bet otrs – Eiropas gobelēnu foruma ceļojošā izstāde – atvests no Dānijas. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti