Siksta kapelā uzstādīs jaunu LED apgaismojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Turpmāk Romas Siksta kapelā vēsturiskos mākslas darbus varēs apskatīt vēl labāk, pateicoties jaunam LED apgaismojumam. Sekojot apgaismojuma risinājumam, kas pašlaik ir uzstādīts Minhenes Lenbachhaus muzejā, tagad arī pasaules slavenajai Romas Siksta kapelai tiek uzstādīts jauns un kvalitatīvs apgaismojums, kas patērēs par 60% mazāk elektroenerģijas nekā apgaismojums, kas bija līdz šim.

Aptuveni 7000 LED gaismas diodes no nākošā gada izgaismos pasaules slaveno Siksta kapelu, panākot efektīgāku krāsu pigmentu kontrastu, tādejādi izceļot kapelā radītos mākslinieku darbus,  piemēram, Mikelandželo freskas.

Šāds gaismas lietojums nodrošina vienmērīgu mākslas darba izgaismojumu, kas neapžilbina mākslas baudītājus. Lai  apgaismojuma stars plūstu tāpat kā dienas gaisma, mākslīgais apgaismojums tiks uzstādīts zemāk par logu līmeni. Līdz šim mākslas darbus pilnībā varēja izbaudīt tikai brīdī, kad kapelā iespīdēja dienas gaisma.

Īpaši liela nozīme, plānojot šo apgaismes projektu, pievērsta mākslas darbu aizsardzībai, tāpēc izvēlēts ir OSRAM LED apgaismojums, jo tas pašlaik ir vissaudzīgākais no visiem alternatīvā mākslīgā apgaismojuma veidiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti