Sērijā «Latvijas mākslas klasika» izdota grāmata par gleznotāju Ādamu Alksni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas mākslas klasiķiem veltīto sēriju papildina grāmata par vienu no pirmajiem latviešu profesionālajiem māksliniekiem Ādamu Alksni (1864–1897), medijus informē izdevniecības “Neputns” pārstāvji.

“Mākslinieka mūžs un radošā darbība aprāvās traģiski agri, taču viņš nepārprotami atzīstams par vienu no latviešu nacionālās mākslas apzinīgākajiem veidotājiem,” uzsver grāmatas izdevēji.

Grāmatas autore ir mākslas zinātniece Anda Bērziņa. Sērijas māksliniece – Anta Pence.

Ādams Alksnis lielās paškritikas un neilgā mūža dēļ palika sabiedrībai mazāk zināms nekā slavenākie draugi un vienaudži – Janis Rozentāls, Johans Valters, Vilhelms Purvītis.

Tomēr viņa radīto darbu saturs un forma ietekmēja latviešu mākslu 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, kā arī vairākus gadu desmitus iezīmēja visas tēlotājmākslas attīstības ceļu Latvijā.

“Alksni var uzskatīt par celmlauzi, kurš mākslas pasaulē pastiprināti pievērsās latviešu senatnes un vietējo lauku ļaužu sadzīves un darba ainu tematikai, turklāt gleznotājs ir uzskatāms par latviešu velna tēla ikonogrāfisko radītāju,” stāsta grāmatas autore.

Sērija „Latvijas mākslas klasika” ir neliela izmēra grāmatas, kas ērti uztveramā veidā ļauj iepazīt Latvijas mākslas klasiķu darbus un to tapšanas apstākļus. Grāmatas ietver pilnu teksta tulkojumu angļu valodā un plašu reprodukciju klāstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti