Kultūras ziņas

Paziņoti teātra gada balvas laureāti

Kultūras ziņas

Beļģu un latviešu māksla "Rīgas biržā"

Latvijas mākslinieks -- pasaules labāko desmitniekā

Sergejs Djomins: Man patīk pērtiķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Man patīk pērtiķi. Principā, pēc manām domām, cilvēkam jābūt pateicīgam pērtiķiem par to, ka viņi ir piedalījušies medicīnā, izmantoti kosmosā," uzskata mākslinieks Sergejs Djomins, kurš ar gleznu „Zilais pērtiķis" izcīnīja vietu pasaules labāko mākslinieku desmitniekā.

Kā ziņots, Londonas slavenās galerijas „Saatchi" interneta konkursā Latvijas mākslinieks Sergejs Djomins 4000 mākslinieku konkurencē ar savu gleznu "Zilais pērtiķis" izcīnījis vietu pasaules labāko mūsdienu mākslinieku desmitniekā.

Šobrīd glezna apskatāma Rīgā galerijā „Happy Art museum", bet jau decembra sākumā tā dosies uz Londonu.

Sergejs Djomovs regulāri piedalās izstādēs gan Latvijā, gan pasaulē. Viņa darbi atrodami vairākās ārzemju un pašmāju galerijās, kā arī privātkolekcijās.

Šī ir jau trešā reize, kad Sergejs gūst atzinību "Saatchi" rīkotajā konkursā.

„Pirmajā reizē es uzvarēju ar gleznu „Boriss&Gļebs", kas bija līdzīga šai, bet uztaisīta 10 gadus atpakaļ, un otro reizi glezna "Singer – mascine" – par mūsdienu verdzību, arī atrodas „Saatchi" galerijā," stāsta mākslinieks Sergejs Djomins.

Mākslinieks apgalvo, ka daudz svarīgāks par reliģiskām asociācijām gleznā ar zilo pērtiķi ir darvinisms.

Man patīk pērtiķi. Principā, pēc manām domām, cilvēkam jābūt pateicīgam pērtiķiem par to, ka viņi ir piedalījušies medicīnā, izmantoti kosmosā," uzskata Sergejs Djomins.

Lai Latvijas autora māksla sasniegtu skatītājus un arī pircējus pasaulē, būtisks ir galeristu darbs, taču lielākos nopelnus Sergejs piešķir savam tuvākajam cilvēkam.

„Viņam ir dzirksts," norāda mākslinieka dzīvesbiedre Kristīne Jansone. „Es viņam palīdzu gan radoši, gan tehniski, bet viņam tas nāk viegli, tas ir nozīmīgākais, ka tas nāk pats no sevis, tas ir, un tas vienkārši jākopj un jāpalīdz būt!"

Daudzi Djomina darbi, ieskaitot "Zilo pērtiķi", ir nopirkti, un tos izvēloties pietiekoši augstu labklājības līmeni sasnieguši cilvēki.

„Viņi ir atēdušies klasiķus, ceriņus, un tad viņi meklē jaunas izjūtas, tā ir tā kategorija, kurai patīk," saka Kristīne Jansone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti