Rīta Panorāma

Kaķu uzvedība: iegāde

Rīta Panorāma

Aicina ziedot asinis. Telefonsaruna ar VADC direktori Egitu Poli

Saules siltums gleznotājas Ievas Bondares personālizstādē "Ubuntu"

Saules siltums gleznotājas Ievas Bondares personālizstādē «Ubuntu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gleznotājas Ievas Bondares personālizstādes nosaukums “Ubuntu” radies no Dienvidāfrikas cilvēku bieži teiktā vārda “ubuntu” un nozīmē principu, pēc kura tiekties un mēģināt dzīvot, īpašību, kas sevī ietver būtiskākās cilvēka vērtības – līdzjūtību un cilvēcību.

Izstāde no 28. maija līdz 30. jūnijam skatāma mākslas galerijas “Putti” telpās.

Septiņi lielformāta mākslas darbi radīti, balstoties uz mākslinieces iespaidiem no septiņām košākajām kompozīciju krāsām, kuras Dienvidāfrikā sastopamas visapkārt – zeme, mājas, daba, okeāns, kalni, dzīvnieki, cilvēki un pat saule tur mirdz citādi, uzsver Ieva Bondare. Viņa uz audekla vēlējās uzlikt sajūtu, kas tur nepameta ne mirkli – daba ir vislabākais mākslinieks, no kura mācīties visskaistāko un pareizāko krāsu salikumu no pretkrāsu skatu punkta.

Izstādes gleznu nosaukumi radušies no pašu krāsu nosaukumiem. Šeit Bondares gleznās pirmo reizi parādās zelta un sudraba krāsas. Māksliniece stāsta: “Juris Jurjāns ir arī mans skolotājs, mēs esam ļoti ilgi sēdējuši akadēmijas gaitenī uz gara sola un ilgi, ilgi domājuši par vienu punktiņu – vai tur viņu pielikt vai nepielikt. Un tā ir tāda liela uzdrīkstēšanās arī man – pamēģināt šīs zelta plāksnītes, atrast veidu, kā viņas piestiprināt, kā viņas integrēt manā glezniecībā.”

Rīgā dzimusī māksliniece Ieva Bondare ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā un studējusi “School of Museum of Fine Arts” Bostonā. Mākslinieces darbus var atrast privātās mākslas kolekcijās ASV, Itālijā, Šveicē, Japānā, Vācijā, Izraēlā, Krievijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Latvijā, kā arī Igaunijā. Pirmā Ievas personālizstāde ar nosaukumu "Moments of Joy" tika atklāta Vašingtonā 2011. gadā, pēc kuras māksliniece ir piedalījusies daudzās grupu izstādēs un sagatavojusi 17 personālizstādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti