«Sarunās muzejā» aicina tuvāk iepazīt mākslinieces Aleksandras Beļcovas daiļradi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā Rīgā, Elizabetes ielā, sestdien, 25.martā, varēs tikties ar mākslas zinātnieci un jaunās, Beļcovai veltītās ekspozīcijas „Vārds sievietei” kuratori Nataļju Jevsejevu. Viņas pavadībā varēs izstaigāt muzeju un dzirdēt stāstus par mākslinieci.

Aleksandra Beļcova no Krievijas uz Latviju pārcēlās 1919.gadā līdzi savam nākamajam vīram Romanam Sutam un kļuva par vienu no pirmajām profesionālajām māksliniecēm Latvijā.

Pasākumā varēs noskatīties 1972.gada kinožurnāla “Māksla” ierakstu, kurā redzama Aleksandra Beļcova savā 80.jubilejā. Pārveidotā muzeja ekspozīcija veltīta Beļcovas 125.jubilejai ar mērķi izcelt tieši viņas veikumu un no dzīvesbiedra Romana Sutas atšķirīgo rokrakstu.

Nataļja Jevsejeva par jauno ekspozīciju
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

„Šogad visas izstādes mūsu muzejā ir tā vai citādi saistītas ar Aleksandru Beļcovu, un šī droši vien ir spožākā no visām trim. Sanāk, ka tā nav izstāde, bet tā ir pārveidota, jauna muzeja ekspozīcija. Tas varbūt ir vēl viens iemesls padomāt, kā būtu, ja viņi ar Sutu nebūtu pāris, ja viņa būtu māksliniece pati par sevi. Man liekas, ka viņai saskarsme ar latviešiem, īpaši Romanu Sutu, deva ierosmi interesēties par franču moderno mākslu,” stāsta kuratore Nataļja Jevsejeva.

Jau vēstīts, ka šogad aprit 125 gadi kopš Aleksandras Beļcovas dzimšanas. Tam par godu Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs piedzīvojis pamatīgas pārvērtības, un nākamo pusgadu tur jaunā ekspozīcijā „Vārds sievietei” būs skatāmi tikai Beļcovas mākslas darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti