«Sapņu fabrikas» telpās taps moderns laikmetīgās mākslas centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mākslas mecenāta Jāņa Zuzāna ģimenei piederošs uzņēmums SIA “Dzirkstes” no nekustamo īpašumu kompānijas SIA “Hiponia” iegādājies mūsdienu kultūras centru “Sapņu fabrika” un plāno uz turieni pārcelt Mūkusalas mākslas salonu, lsm.lv pavēstīja fonda "Mākslai vajag telpu" valdes locekle Katrīna Jaunupe.

 

 

Uzņēmēji īpašumā plāno veikt ievērojamas investīcijas ar mērķi izveidot sabiedrībai pieejamu un profesionālajai videi atvērtu, modernu laikmetīgās mākslas centru, uz kuru tajā skaitā pārcelsies arī Zuzānu ģimenes izveidotais Mūkusalas mākslas salons.

Zuzānu ģimene, kas savu aizraušanos ar mākslas kolekcionēšanu dēvē par Latvijas mākslas ainas dokumentēšanu, uzskata, ka mākslai ir ārkārtīgi liela nozīme cilvēku dzīvē, taču tā nepelnīti nereti paliek ārpus prioritātēm. Tāpat viņu darba fokusā ir pilnvērtīga Latvijas iekļaušanās Eiropas un pasaules mākslas procesos.

Ar mērķi panākt Latvijas pēckara un mūsdienu mākslas muzeja izveidi Rīgā Zuzānu ģimene ir viens no fonda “Mākslai vajag telpu” dibinātājiem. Savukārt pirmā viņu iniciatīva laikmetīgās mākslas jomā bija Purvīša balvas izveide.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti