«Sāls un Krusa» – galerijā «Look!» atklās mākslinieku Zariņas, Vītiņa un Poļikova izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 2. jūlija līdz 25. jūlijam mākslas galerijā “Look!” Rīgā būs skatāma Aijas Zariņas, Artūra Vītiņa un Zigurda Poļikova grupas izstāde ar nosaukumu “Sāls un Krusa”, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādē piedalās trīs mākslinieki, kuru radošā darbība un mākslinieciskie meklējumi norisinājušies dažādos laika posmos paralēli un savstarpēji mijiedarbojoties.

“Izstādes koncepcija balstīta uz kopējā tēlojuma ainu, kas saprotama pārnestā nozīmē. Izstādē eksponētajos darbos atrodami alegoriski vienojoši elementi. Sāls un krusas ārējais izskats un materialitāte simbolizē vienlīdzību, reizē iekšēju atšķirību un unikalitāti.

Izstādē redzamie darbi vēstī mums, ka dzīvē ne vienmēr viss ir tā, kā tas šķietami izskatās. Dažkārt lietas ir sarežģītākas vai reizēm vienkāršākas, nekā cilvēks, fizisku vai emocionālu maņu vadīts, tās sākotnēji uztver. Tomēr pāri visam ir patiesība par pasauli visaptverošās mīlestības likumu,” skaidro izstādes rīkotāji.

Par māksliniekiem

Aija Zariņa, ieguvusi bakalaura un maģistra grādus Latvijas Mākslas akadēmijā Glezniecības un Pedagoģijas nodaļās, turpināja māksliniecisko darbību scenogrāfijā, kūrēšanā, vides objektu veidošanā, pedagoģijā. 2019. gada noslēgumā nominēta septītajai Purvīša balvai ar personālizstādi Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā “Mosties, mosties reiz, svabadais gars”.

Artūrs Vītiņš saņēmis bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijā Konceptuālās glezniecības nodaļā, piedalījies dažādās grupu izstādēs Latvijā un Kijevā, kā arī 2019. gadā aizvadījis personālizstādi “Redzamais. Neredzamais”.

Zigurds Poļikovs dzīvo un strādā Saldū, profesionālās darbības pirmsākumos krasi mainījis savas nodarbošanās jomu un pievērsies glezniecībai. Mākslinieks pilnveidojis glezniecības tehnikas pie pedagoga Ģirta Muižnieka. Gleznotājs veidojis personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Čehijā, Beļģijā, Zviedrijā, Turcijā, Spānijā, Lietuvā un Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti