Kultūras ziņas

Aizraujošs stāsts bērniem - "Runča vakariņas"

Kultūras ziņas

Mūsdienu satīra un absurds Vara Piņķa izrādē

Atklāta grāmata "Saldus, Rozentāls un Es"

Saldū atklāts izdevums «Rozentāls, Saldus un es»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nupat Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejā atklāts izdevums „Rozentāls, Saldus un es”. Tas ir interaktīvs ceļvedis mākslinieka dzīvē un daiļradē, papildināts ar iespēju radoši izpausties arī katram no mums.

Šeit uzzīmē savas mājas vai kādas tās vēlētos, vieta Tavam pašiņam, uzliec uz paletes savas izvēlētās krāsas un pabeidz Rozentāla iesākto skatuves priekškaru – šādi un citi radoši uzdevumi grāmatiņā „Rozentāls, Saldus un es” aicina arvien vairāk iepazīt izcilā latviešu mākslinieka Jaņa Rozentāla dzīvi un daiļradi viņa dzimtajā pusē Saldū.

Ideja par šāda izdevuma veidošanu radusies muzeja pedagoģei Sandrai Leitholdei jau pirms pieciem gadiem, kad kaut kas līdzīgs noskatīts, viesojoties mazā Dienvidfrancijas pilsētiņā. Grāmatā apkopota tā informācija un vizuālais materiāls, kas atrodas muzejā – gan gleznu reprodukcijas, gan mākslinieka fotogrāfijas, arī mazo saldenieku zīmējumi, kas pērn tapa konkursam ''Seko Rozentālam''.

Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejam šis gads ir veltīts mākslinieka 150. jubilejai. Tai gatavošanās sākās jau pērn, kad savas izjūtas par Rozentāla daiļradi krāsās ietērpa Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, šobrīd muzejā apskatāma Jaņa Rozentāla prēmijas kandidātu darbu izstāde, bet vislielākais darbs tiek ieguldīts mākslinieka un viņa dzimtas ekspozīcijas veidošanā. Tā būs gan informatīvi bagāta, gan papildināta ar mūsdienu tehnoloģijām un tiks atklāta 17.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti