Kultūras ziņas

Vēsturiska fantāzija par Eduardu Veidenbaumu

Kultūras ziņas

Atklāta Frīdriha Milta gleznu izstāde

Sāks plūst Kristīnes Luīzes Avotiņas "Sapņu upe"

Sāk plūst Kristīnes Luīzes Avotiņas «Sapņu upe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirms diviem gadiem skatītājus pārsteidza Latvijā vēl neredzēta multimediāla izstāde “Sapņu upe”. Tajā ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību slavenu skaņdarbu pavadījumā par kustīgu bilžu filmu pārtapa Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznas. Tagad izveidots izstādes turpinājums, kas no 15.septembra aplūkojams īpaši iekārtotā zālē mākslas un tehnoloģiju kvartālā “Sporta 2”.

Multimediālā izstāde “Sapņu upe” plūst kā krāšņa, muzikāla vīzija, kurā puķes un koki atdzīvojas, bet ar zvēriem un putniem skatītājs savā iztēlē var sarunāties. Ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību – skaņas, gaismas un kustību efektiem – iedzīvināti mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas spilgtie un krāšņie gleznu tēli, kas pašai gleznotājai jau atkārtoti rada brīnuma sajūtu.

"Es sēdēju, un man bija laimes asaras, tas ir brīnums, kas ir izdarīts ar manu glezniecību. Man kā māksliniekam tā ir milzīga laime, jo glezniecība tiek papildināta," atzīst māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa.

Atšķirībā no pirmās “Sapņu upes”, ko pirms diviem gadiem varēja vērot “Rīgas mākslas telpā" jaunā plūst citā vidē un ir papildināta ar Kristīnes Luīzes Avotiņas pēdējo divu gadu laikā tapušajiem darbiem.

"Pats būtiskākais ir daba manos darbos, mani ietekmē vietas, kur esmu dzīvojusi: Liezere, lauki, Rīga, Latvija, Parīze, Barselona, Bali – bet es nejūtu šīs robežas, man tropi saplūst ar Vidzemes augstieni," saka māksliniece.

Mākslas un tehnoloģiju kvartālā “Sporta 2” īpaši seansiem iekārtotajās telpās “Sapņu upe” plūdīs līdz 15. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti