Sabojātās Dalī skulptūras atjaunošana izmaksās līdz 9000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā šonedēļ sabojātajai Dalī bronzas skulptūrai "Eņģeļa parādīšanās" būs nepieciešama atjaunošana. Tās restaurēšana izmaksās līdz 9000 eiro un ilgs trīs līdz četras nedēļas. Par to paziņojis izstādes kurators un visu izstādē izlikto mākslas priekšmetu īpašnieks Jaroslavs Šadrins.

Kā jau ziņojām, 50 tūkstošus eiro vērto skulptūru trešdien sabojāja kāds agresīvs vīrietis, kurš skulptūrai "Eņģeļa parādīšanās" nolauza kāju, kā arī izsita vairākus galerijas logu stiklus un ar asinīm notraipīja citus pastāvīgās ekspozīcijas mākslas darbus.

Visi Dalī un Pikaso darbi ir apdrošināti, un, neraugoties uz starpgadījumu, Dalī un Pikaso darbu izstāde Mākslinieku savienības galerijā būs atvērta, kā plānots, līdz 27. septembrim.

Tostarp cietušo pastāvīgās ekspozīcijas darbu - vairāku latviešu mākslinieku oriģināldarbu -  atjaunošanas izmaksas galerija cer piedzīt no vainīgās personas. Ja tas tomēr nebūs iespējams, izmaksas segs Latvijas Mākslinieku savienība.

Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins iepriekš pastāstīja, ka sākotnēji ļaundaris ieradies tēlniecības zālē, kurā izdauzījis logus. Pēc tam vīrietis pārvietojies pa telpām, ar asinīm sabojājot vairākus darbus, viens no visvairāk cietušajiem darbiem ir Miervalža Poļa gleznotais Poruka portrets.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka vīrieti NMPD nodevuši policisti. Vīrietim konstatēti virspusēji ķermeņa savainojumi un viņš nogādāts ārstniecības iestādē novērošanai.

Jau vēstīts, ka abu spāņu ģēniju oriģināldarbu izstādi LMS galerijā atklāja augusta sākumā, un visi eksponāti izstādē ir no Krievijas uzņēmēja un mecenāta Aleksandra Šadrina privātās kolekcijas.

Izstādē līdz 27.septembrim skatāmi vairāk nekā 200 Dalī un Pikaso oriģināldarbi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti