Rīta Panorāma

Grupas "CREDO" lielkoncerts "Ko tu dungo savā kabatā"

Rīta Panorāma

Maksās kompensāciju 1972. gada olimpiādes krīzes upuriem

Rumānijā mākslinieki "atdzīvina" standarta ēkas

Rumānijā ar sienu gleznojumiem «atdzīvina» standarta blokmājas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rumānijā īpaša radoša projekta ietvaros tiek "atdzīvinātas" komunisma režīma laikā būvētās standarta blokmājas. Kāds mākslinieks par sava darba centrālo motīvu bija izvēlējies putnu kā brīvības simbolu.

"Kā mākslinieks visos savos darbos cenšos ietvert stāstu. Es daudz gleznoju uz sienām, bet gleznoju arī uz audekla, veidoju tušas zīmējumus un ilustrācijas. Cenšos veidot stāstus par brīviem putniem. Cilvēki ar putnu galvām simbolizē tēlus, kuriem ir iekšēja brīvība," pastāstīja projekta dalībnieks, mākslinieks Gijs.

Projekta iniciators ir kāds jauns vīrietis, kuram nepatika daudzās vienmuļās un pelēkās sienas Bakau pilsētas rajonos ar standartizētajām ēkām. Ideja guva atsaucību, un tika radīti vairāki lielformāta mākslas darbi. Šogad organizētāji saņēma jau 173 pieteikumus, tāpēc tika pieņemts lēmums sarīkot īpašu ielu mākslas festivālu, kura moto ir "Utopija".  Līdz šim radīti 36 sienu gleznojumi, kuriem pievienosies vēl 11. Lielākais prieks, ka projektu atbalsta vietējie iedzīvotāji, un arī vecākās paaudzes iedzīvotāji sarunā ar žurnālistiem pauda neviltotu prieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti