Rozentāla un Blaumaņa muzejā norisināsies tematiskās ekskursijas Viļumsona izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

18., 21. un 30. septembrī Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā norisināsies tematiskās ekskursijas izstādē “Rozentāla mantojums. Zīmējumi un fotogrāfijas no Jāņa Viļumsona kolekcijas”, kurā eksponēti Jaņa Rozentāla mazdēla Jāņa Viļumsona dāvinājumi muzejam – līdz šim sabiedrībā vēl neredzētas fotogrāfijas un zīmējumi.

Ekskursijas vedīs cauri vēsturiskajam Rozentāla dzīvoklim, kur fotogrāfijas un zīmējumi izvietoti tiem īpaši būvētos grafikas un fotogrāfijas uzglabāšanas skapjos. Tematiskajās ekskursijās var piedalīties bez iepriekšējās pieteikšanās.

Dace Vosa par tematiskajām ekskursijām izstādē "Rozentāla mantojums"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

“Šīs tematiskās ekskursijas ir paredzētas kā ceļvedis muzeja ekspozīcijā, lai skatītājs, izejot cauri šiem grafikas un fotogrāfijas skapjiem, uzzinātu šīs izstādes tapšanas vēsturi, lai uzzinātu kādas interesantas detaļas no šīs iztādes tapšanas procesa, un lai arī šajos grafikas un fotogrāfijas skapjos ietvertie stāsti varbūt labāk saplūstu kopā – veidotu vienu šo stāstījuma veselumu,” stāsta Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja vadītāja Dace Vosa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti