Rozentāla dzimšanas dienā Saldū atklāj gleznotāja oriģināldarbu ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot 152. dzimšanas dienu, svētdien, 18.martā, Jaņa Rozentāla Saldus novada muzejā tiks atklāta gleznotāja oriģināldarbu ekspozīcija.

Ekspozīcija tiek atklāta mākslinieka darbnīcā, otrajā stāvā. Vienlaikus muzeja apmeklētāji varēs iepazīties ar gleznotāja skicēm, kas glabājušās Jāņa Rozentāla Saldus novada muzeja krājumā.

Svinīgo notikumu papildinās zinātniskie lasījumi „Par un ap Rozentālu”.

Saldus novada muzeja direktore Agrita Ozoliņa
00:00 / 00:58
Lejuplādēt

Par gaidāmo svētku pasākumu stāsta muzeja direktore Agrita Ozoliņa: “Šī ekspozīcija atšķirsies no iepriekšējās ar to, ka pirmoreiz muzeja apmeklētāji varēs aplūkot Rozentāla skices. Rozentāls salīdzinājis tās ar gleznām un teicis, ka tām trūkst gatavības, kas to panākta caur aukstu, tīri mehānisku apstrādāšanu un nogludināšanu. Kamēr viss, kas te dots, dots pirmajā sajūsmībā. Ne kaligrāfija, bet individuāls rokraksts, pilns jūtu un dzīvības. Tādēļ mēs domājam, ka

apmeklētāji, ieraugot šos zīmējumi, skices un studijas, spēs uztvert Rozentāla individuālo rokrakstu un emocijas, kas šo roku ir vadījušas.

Telpās, kur viņš gleznojis, skatāmi lieli oriģināldarbi, kas ar mūsu krājumā. Bet mazajā telpā, kur kādreiz stāvēja Rozentālam nepieciešamie materiāli gleznošanai, ir izvietota zīmējumu un skiču ekspozīcijas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti