Kultūras ziņas

Populārās tautas komēdijas "Latgola.lv" turpinājums Latvijas Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Izrāde "Kultūras fantoms" atcelta, "Slepkava" paliek!

Daugavpils Marka Rotko centra jubileja

Rotko mākslas centrs sola pārsteidzošus mākslas notikumus arī turpmāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

24. aprīlī atzīmējot viena gada jubileju, Marka Rotko Mākslas centrs Daugavpilī sola arī turpmāk apmeklētājus pārsteigt ar interesantiem mākslas projektiem un aktivitātēm.

Marka Rotko Mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka atzīst – pirmais darbības gads noritējis dinamiskā ritmā:

Ir gods, prieks un gandarījums šeit strādāt. Darbs ir dinamisks, nepārtrauktā ritmā. Jau plānojam izstāde 2017., 2018. Gadā. Pārsteigumiem bagātas būs centra aktivitātes arī turpmāk. Nav tā, ka mēs tagad nosvinam viena gada jubileju un patīksmināmies par sevi. Mēs strādājam uz priekšu."

Gada laikā Rotko Mākslas centru apmeklējuši jau vairāk nekā 91 000 mākslas cienītāju. Notikušas trīs starptautiskas mākslas rezidences un neskaitāmas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem, radošās darbnīcas, koncerti. Tomēr izstāžu rīkošana ir pats svarīgākais centra uzdevums, un arī centra dzimšanas dienā, 24. aprīlī, tiek atklātas vairākas jaunas ekspozīcijas.

Izstāde "Marks Šagāls un Eiropas avangardisti", kurā varēs redzēt arī tādu slavenu autoru kā Anrī Matisa un Pablo Pikaso darbus, ir viens no svētku centrālajiem notikumiem. Tāpat durvis vaļā ver poļu mākslinieka Mareka Ratkas un latviešu mākslinieces Anitas Meldres darbu izstādes. Aplūkot varēs arī Daugavpils tēlnieces Jeļenas Volkovas un Latgales reģionu mākslinieku darbus.

Svinot gada jubileju, Marka Rotko Mākslas centrs 24. aprīlī ikvienu apmeklētāju sagaidīs ar īpašu zīmulīti, kas turpmāk noderēs apmeklējot radošās darbnīcas.

"Centru atklājot, pozicionējāmies kā dinamiska un atraktīva mākslas vieta, kas ar dažādām aktivitātēm piesaista arī apmeklētājus. Uzdāvinātie zīmuļi varbūt būs kā rosinājums turpmākam radošam procesam," norāda Māris Čačka.

24. aprīlī visas dienas garumā Rotko centrā norisinās dažādi pasākumi, kas vakarā plkst. 21 noslēgsies ar lāzeru un mūzikas performanci, kādu Daugavpils līdz šim nebūs piedzīvojusi.

Galvenais, ka centra apmeklētāji ar savu pozitīvo noti pozitīvi noskaņo arī mūs. Daudzi, atstājot centru, saka, ka pēc laiciņa brauks vēl, jo pie mums visu laiku kaut kas mainās. Tas ir ļoti patīkami, un ir prieks strādāt," uzsver Marka Rotko Mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti