Kultūras ziņas

Miris dziedātājs Ojārs Grinbergs

Kultūras ziņas

Pasniegti "Baltie zvirbuļi"

Rotko centrs nosvinējis 3. dzimšanas dienu

Rotko mākslas centrs ar vērienīgu pasākumu svin trīs gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar vērienīgu pasākumu 24.aprīlī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svin savu trešo dzimšanas dienu. Visu dienu no plkst. 11 līdz plkst.17  norisināsies īpaša akcija, kuras ietvaros varēs apskatīt visas mākslas centra izstādes, ziedojot dažas otiņas mākslas centra darbnīcām un meistarklasēm.

Noslēdzot trīs darbības gadu ciklu, mākslas centrā tiks atklāta jaunu Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcija. Seši jauni Rotko oriģināldarbi no 24.aprīļa skatāmi Rotko centrā. Apmeklētājiem jānoskaņojas uz spilgtām emocijām un, iespējams, tā būs reize, kad Rotko kļūs saprotamāks un tuvāks.

Pārsteigums Rotko centra apmeklētājiem būs, kaut vai raugoties uz jaunajiem, te izvietotajiem sešiem šī mākslinieka oriģināldarbiem, uzskata Rotko centra mārketinga speciāliste Tatjana Černova, bet mākslinieks, Rotko centra vadītāja vietnieks Māris Čačka saka, ka uz jauno Rotko mākslu jāiet kā baltai lapai, nesagatavotam, bet atvērtam, tad arī māksla atvērsies.

Rotko jau kļuvis par magnētu Daugapils tūrisma industrijā, tieši cietoksnis un Rotko centrs ir populārākie apskates objekti visā Latgalē. Jaunas gleznas popularitāti un tūristu interesi tikai vairos, norāda Daugavpils pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vadītāja Ilona Maksimčika.

Jau vēstīts, ka jaunajā Marko Rotko darbu ekspozīcijā būs skatāmi retrospektīvi līdz šim Latvijā neredzēti izcilā meistara darbi no mākslinieka pēcteču Keitas Rotko-Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas.

Jauno ekspozīciju veidos viena reālistiskā perioda kompozīcija, divas sirreālisma perioda gleznas, viena starpposma kompozīcija pārejā uz Rotko klasisko glezniecību un divas klasiskā perioda kompozīcijas.

24.aprīlī Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta arī Barbaras Gailes darbu izstāde "Debesis", Baņutas Ancānes "Portreti", Olgas Rēlas "Balto liliju sapnis", izstāde "Mārtiņš Buclers 150", Fotogrāfijas simpozija izstāde un Latgales mākslas izstāde "Untitled".

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs tika svinīgi atklāts 2013. gada 24. aprīlī. Atklāšanas pasākumu ar klātbūtni pagodināja arī abi mākslinieka bērni - Kristofers Rotko un Keita Rotko-Prizela.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti