Rotko mākslas centrā atklās četras jaunas «Tabula Rasa» sezonas izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svinot mākslinieka Marka Rotko 112.dzimšanas dienu, piektdien, 25.septembrī, plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas četras jaunas "Tabula Rasa" sezonas izstādes.

Visas jaunās gan latviešu, gan ārvalstu mākslinieku izstādes vieno nosaukums "Tabula Rasa", aktualizējot to, ka viss sākas tieši ar baltu lapu un tukšumu gan idejas, gan emocionālā un mākslinieciskā kontekstā, radot jaunas un radošas izpausmes mākslā. Savukārt, iestājoties rudenim, mākslinieciskā dažādība un krāsainība pārveido un iekrāso šo balto lapu.

Jaunajā izstāžu sezonā, no 25.septembra līdz 8.novembrim, Rotko mākslas centrā būs skatāma Jozes Manuela Cirijas (Spānija) darbu izstāde "Nenosauktais... Nenotveramais...", Valda Buša "Kas ir patiesība?", starptautiskā mākslas simpozija "Mark Rothko 2015" dalībnieku darbu izstāde un Latvijas laikmetīgās keramikas izstāde.

25.septembrī Marka Rotko mākslas centrs aicina visus iesaistīties īpašajā "Baltās lapas akcijā", kuras gaitā katrs, kurš atnesīs līdzi jaunu zīmēšanas albumu un dāvās to Rotko centra rīkotajām radošajām bērnu aktivitātēm - darbnīcām un meistarklasēm, varēs apmeklēt visas mākslas centra ekspozīcijas bez maksas. Akcija darbosies visu dienu no plkst.11 līdz 19.

Pārējiem apmeklētājiem "Baltās lapas" akcijas dienā Rotko mākslas centra apmeklējums būs par svētku cenām: sektoru B,C un D mainīgo izstāžu apskate - par 1,50 eiro, pastāvīgās ekspozīcijas "Marks Rotko. Dzīve un māksla" (Sektors A) apskate - par trīs eiro.

Interesanti būs arī mazajiem Rotko centra apmeklētājiem - viņiem centra Bērnu rotaļu un izglītības telpā būs iespēja aizpildīt ar zīmējumiem lielu baltu lapu.

Savukārt Rotko dzimšanas dienai veltītos pasākumus plkst.18 noslēgs 2002.gadā izveidotās latviešu alternatīvās un progresīvās rokgrupas "Indygo" koncerts Daugavpils cietoksnī, Rotko mākslas centra pagalmā, kas tiek rīkots IV mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils Restart 2015" laikā. Ieeja koncertā - bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti