Rotko jubilejas svinības ar vilcienu pārcelsies uz Daugavpili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otro nedēļu Rīgā norisinās plaša slavenā mākslinieka Marka Rotko 111.jubilejai veltīta kultūras programma. 24.septembrī svinības pārcelsies uz Rotko dzimto pilsētu Daugavpili, uz kurieni ceļā dosies īpašs Rotko vilciens "Klusuma laboratorija".

Vilcienā varēs izbaudīt multimediālu Marka Rotko drāmu. Vilcienā uz Daugavpili dosies arī Rotko bērni - dēls Kristofers Rotko un meita Keita Rotko Praizela. Tiesa, pieteikšanās uz Rotko vilcienu jau ir slēgta, jo cilvēku interese bijusi ļoti liela.

"Es redzēju procesā, kas ļoti ātrā tempā - trijās dienās - piepildīja visus trīs vilciena vagonus. Šī auditorija ir visdažādākā. Ir vesela grupa jauniešu no Mālpils, ir pārstāvētas Cēsis, Sigulda un, protams, Rīga. Arī vecuma amplitūda - gan jau gados, nobrieduši cilvēki, gan ar pieredzi mākslā, gan bez. Vilcienā auditorija tiešām ir raiba," stāsta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvis Māris Čačka.

"Mēs diemžēl vairāk nevaram uzaicināt braukt, bet katrā ziņā mēs priecāsimies, ja ar citu transporta veidu jebkurš Rotko mīlis, Rotko centra cienītājs, kuriem mūsu centra saturs ir interesants, atbrauks 24.septembra vakarā un piedalīsies pasākumā "Rotko iedvesmo"," teic Māris Čačka.

Kā jau vēstījām, 25.septembrī Daugavpilī turpināsies Rīgā atklātā konference "Abstraktais ekspresionisms: emociju valoda", kas pulcēs pasaulē pazīstamus mākslas zinātniekus un Rotko iedvesmotus mākslinieki no Parīzes, Ņujorkas, Londonas, Madrides, Sanpaulu un Maskavas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti