Rotko dzimšanas dienā – četras jaunas izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpilī svin te dzimušā slavenā mākslinieka Marka Rotko dzimšanas dienu, un Rotko centrs par godu mākslinieka 112. dzimšanas dienai apmeklētājus priecē ar četrām jaunām izstādēm.

Krāsas un sajūtas, pat politika un erotika, un jautājumi par to, kur tad slēpjas patiesība - tas viss jaunās sezonas izstādēs Rotko centrā. Viena no tām ir šī gada 11 mākslinieku Daugavpilī simpozija laikā radītie darbi. Līdz ar to Rotko centrs atkal ir kļuvis garā bagātāks ar vēl virkni brīnišķīgu kompozīciju, kurās mājo sajūtas un smeltie iespaidi, tikšanās, sarunas, Rotko, Daugavpils, Latgale, Latvija... - tā mākslinieki un simpozija rīkotāji.

Pirmo reizi, ienākot Daugavpils Rotko centrā, skatāms jauns videoklips, stāsts par to, ko cilvēki domā un kā izjūt šo centru, stāsta centra mārketinga speciāliste Tatjana Kolota, taču galvenais te ir jaunās izstāžu sezonas un Markam Rotko veltītā simpozija darbu atklāšana.

Māksliniece Janine Gerbere no Vācijas ir viena no tām, kas neslēpj, ka zināmu iedvesmu guvusi, tieši ienākot Rotko centrā un aplūkojot te izvietotos darbus. Līdzīgi bijis arī māksliniekam no Lietuvas Šauļu pilsētas Voldemaram Barakauskam, kurš simpozija laikā radījis akvareļdarbus, kuros galvenie varoņi ir dinozauri.

Kopumā Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko dzimšanas dienai par godu Rotko centrā Daugavpilī atklātas četras jaunas izstādes. Līdz ar simpozijā radītajiem darbiem izveidotas vēl trīs unikālas izstādes ar nosaukumu “Tabula rasa”. Jaunās gan latviešu, gan ārvalstu mākslinieku izstādes aktualizē to, ka viss sākas tieši ar baltu lapu un tukšumu gan idejas, gan emocionālā un mākslinieciskā kontekstā, radot jaunas un radošas izpausmes mākslā. Savukārt, iestājoties rudenim, mākslinieciskā dažādība un krāsainība pārveido un iekrāso šo balto lapu.

Māksliniece Ilona Romule, kuras darbi ir smalks porcelāns, manipulē starp erotiku un politiku, to visu var just šeit Rotko centra ekspozīcijā ar nosaukumu „Laikmetīgā keramika”. Stāsts katrai figūrai savs, savus darbus izrādot, smejas pozitīvā māksliniece Juta Rindina

Jaunās izstādes Marka Rotko centrā Daugavpilī būs aplūkojamas līdz 8. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti