Rotko centrs aicina māksliniekus un kuratorus pieteikt izstāžu projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina māksliniekus, mākslinieku apvienības un kuratorus līdz 30. aprīlim pieteikt izstāžu projektu idejas, informēja Rotko centra pārstāvis.

Pieteikt savus mākslas projektus aicināti jebkuru mediju mākslinieki, mākslinieku apvienības, kuratori vai izstāžu rīkotāju grupas, aizpildot izstādes piedāvājuma veidlapu. Tajā nepieciešams aprakstīt izstādes ieceri – koncepciju, mākslas darbus, to apjomu, nepieciešamo platību, kā arī pievienot vizuālo materiālu, kas ļautu pilnvērtīgi novērtēt izstādes mākslinieciskās kvalitātes. Izstāžu projektu izvērtēšana notiks maija beigās, skatot piedāvājumus, kas saņemti no pagājušā gada 1. maija līdz šī gada 30. aprīlim. 

"Šobrīd izteiktāk nekā jebkad iepriekš mākslas pasaule ir iegrimusi plānošanas fāzē. Laikā, kad mākslinieki rada jaunus darbus, kuratori veido izstāžu koncepcijas un mākslas vēsturnieki – pārskatus par iepriekš notikušo, mākslas telpas plāno un gaida atkal atvēršanos kā lielus svētkus, arī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs plāno atkal atvēršanās svētkus, gatavo jaunas izstāžu sezonas un cer piesaistīt jaunus mākslas projektus, kam dot mājvietu savās telpās," vēstīts informācijā medijiem. 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas, kultūras un izglītības centrs Daugavpils cietoksnī, kas izveidots vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā. Līdzās pastāvīgajai ekspozīcijai, kas iekļauj Marka Rotko oriģināldarbus un izcilības no centra kolekcijas, ik sezonu tiek veidotas izstādes sadarbībā ar māksliniekiem un kuratoriem no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti