Rotko centrā vēsturiskas video liecības par keramiķi Pēteri Martinsonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot pirms trim gadiem mūžībā aizgājušā keramikas vecmeistara, pasaulē pazīstamākā latviešu keramiķa Pētera Martinsona dzimšanas dienu, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no otrdienas, 24. janvāra, skatāmas audiovizuālas liecības par mākslinieku un viņa radītie darbi, ziņo Latvijas Radio.

Martinsons mūža nogalē Rotko centram uzdāvināja sava radošā mūža darbu izlasi, un pērn pirmo reizi tika pasniegta arī Martinsona balva par sasniegumiem keramikas mākslā.

Rotko centrs ik gadu atzīmē slavenā novadnieka dzimšanas dienu, un šogad ar Valsts kinofotofonodokumentu arhīva palīdzību nolemts ielūkoties maz redzētos pagātnes kadros, stāsta muzeja pārstāve Zane Melāne:

"Rotko centra Videozālē divu nedēļu garumā būs skatāmi fragmenti no kinožurnāliem un dokumentālās filmas par Pēteri Martinsonu, kas attiecas uz 20.gadsimta 70.-80.gadiem.

Materiālos ir skatāmi gan fragmenti no viņa izstādēm, gan viņa pārdomas par keramiku, par dzīvi, par savu darbību (..).

Līdzās šiem fragmentiem būs skatāmi arī keramiķa darbi no sērijas „Poltavas pieskārieni”. Tas attiecas uz šo laika posmu, un darbi izvēlēti arī tāpēc, ka tie skatāmi šajās video liecībās."

Rotko mākslas centrs turpina darbu arī pie Pētera Martinsona mājas izveides. Tā taps bijušajā pulvera noliktavā līdzās arsenāla ēkai, kurā atrodas Rotko centrs. Plānots, ka to varētu atvērt aptuveni pēc diviem gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti