Rotko centrā tapusi keramiķim Pēterim Martinsonam veltīta papildinātās realitātes izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Svinot Daugavpilī dzimušā un pasaulē atzītā keramiķa, arhitekta un mākslas pedagoga Pētera Martinsona (1931–2013) deviņdesmitgadi un gaidot Pētera Martinsona mājas atklāšanu Daugavpils cietokšņa pulvera noliktavas ēkā, biedrība "WeRock" sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru radījusi izstādi “Pētera Martinsona papildinātā realitāte”, kas ļauj iepazīt keramiķa radītos porcelāna mākslas darbus, izmantojot mobilās ierīces, informēja Rotko centra pārstāvji.

Ideja par izstādi “Pētera Martinsona papildinātā realitāte”, izmantojot webAR jeb papildināto realitāti interneta pārlūkā, biedrībai "WeRock" tapa aizvadītajā ziemā, saskaroties ar profesionālās mākslas un kultūras nepieejamību. "Apziņa, ka izcili mākslas darbi ir pieejami tikai slēgtās izstādēs un kolekciju krātuvēs, rosināja meklēt veidus un iespējas, kā tos padarīt sasniedzamus sabiedrībai. Rezultātā tapa uz mūsdienīgu risinājumu bāzes veidota platforma www.arpus.online, kas ļauj eksponēt mākslas darbus papildinātās realitātes formātā – mākslas darbi ir skatāmi, izmantojot viedierīces (mobilo tālruni vai planšetdatoru)," skaidroja autori. Pirmais šāda formāta projekts pievēršas Rotko centra kolekcijā esošajiem Pētera Martinsona keramikas darbiem.

Rotko centra pārstāvji norādīja, ka 2021. gads izstāžu un mākslas projektu saturā ir lielā mērā saistīts ar Pētera Martinsona personību, viņa māksliniecisko devumu un radošo mantojumu. Vasaras izstāžu sezonā ir skatāma vērienīga 3. Latvijas Keramikas biennāles starptautiskā konkursa izstāde “Martinsona balva 2021”. Savukārt gada nogalē tiks atklāta Pētera Martinsona keramikas kolekcijas pastāvīgā ekspozīcija Rotko centra jaunajā sektorā “Martinsona māja”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti