Rotko centrā izstāde «Pēteris Martinsons. Keramika. 1963-2013»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 21.janvāra līdz pat 28.septembrim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (DMRMC) skatāma Pētera Martinsona keramikas izstāde no mākslas centra krājuma "Pēteris Martinsons. Keramika 1963-2013".

Pērn Martinsons uzdāvināja centram mākslinieciski un skaitliski vērtīgu savu darbu izlasi, no kuras viena daļa jau eksponēta, bet otrā kolekcijas daļa tiek izstādīta tagad, turklāt – konceptuāli jaunā veidolā, Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” pastāstīja DMRMC galvenā krājuma glabātāja Zane Stapkeviča.

Ekspozīcija ir retrospektīva, parādot raksturīgākos dažāda laika un periodu darbus, ko papildina mākslinieka atziņas un arī dažādi vēsturiski fotomateriāli,” norādīja Stapkeviča.

Izstādes svinīgā atklāšana notiks 1.februārī pulksten 16.00, kad DMRMC atklās vēl sešas citas izstādes.

28.janvārī, Pētera Martinsona dzimšanas dienā, plkst.15.00 notiks keramiķim veltīta tematiska tikšanās ar simbolisku nosaukumu „Attiecību māksla”. Atmiņās par Martinsonu dalīsies viņa draugs, mākslinieks un arhitekts Ivars Bumbieris un mākslas zinātniece Ruta Čaupova.

Pēteris Martinsons (1931–2013) ir pasaulē pazīstamākais Latvijas keramiķis. Sava radošā mūža darbu izlasi Pēteris Martinsons 2013. gadā dāvināja Daugavpils Marka Rotko mākslas centram. Ekspozīciju „Pēteris Martinsons. Keramika. 1963 – 2013” veido šīs kolekcijas daļa – raksturīgākie dažādu periodu darbi, ko papildina autora domas par dzīvi, mākslu, vērtībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti