Rotko centrā būs skatāmi jauni Rotko oriģināldarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mākslas cienītājus 24. aprīlī gaida īpašs notikums. Svinot Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) trešo dzimšanas dienu, tiks izstādīti jauni Marka Rotko oriģināldarbi, kā arī ar vairākām izstādēm atklāta jauna izstāžu sezona.

Tuvojas noslēgumam pirmais trīs gadu cikls, kad Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks nomainīti pasaulslavenā abstraktā ekspresionista Marka Rotko darbi, kuri uz šo periodu tika deponēti no Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas, atgādina mākslas centra pārstāvji. Šie darbi aplūkojami tikai līdz 10. aprīlim. Pēc tam tie atgriezīsies īpašnieku kolekcijā.

Arī jaunajā Marko Rotko darbu ekspozīcijā būs skatāmi retrospektīvi līdz šim Latvijā neredzēti izcilā meistara darbi no mākslinieka pēcteču Keitas Rotko Prizelas un Kristofera Rotko kolekcijas.

Jauno ekspozīciju veidos viena reālistiskā perioda kompozīcija, divas sirreālisma perioda gleznas, viena starpposma kompozīcija pārejā uz Rotko klasisko glezniecību un divas klasiskā perioda kompozīcijas.

Marka Rotko oriģināldarbu izstādes un jaunās izstāžu sezonas oficiālā atklāšana paredzēta 24. aprīlī plkst. 14.

Jau vēstīts, ka Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs tika svinīgi atklāts 2013. gada 24. aprīlī. Atklāšanas pasākumu ar klātbūtni pagodināja arī abi mākslinieka bērni - Kristofers Rotko un Keita Rotko Prizela.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti