Rojā norisinās starptautiskā mākslas laboratorija «RojaL»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz 25.jūlijam jau piekto reizi Rojā norisināsies starptautiska mākslas laboratorija "RojaL", kurā piedalīsies mākslinieki un mākslinieku grupas no Latvijas un ārvalstīm.

Kā katru gadu, mākslas laboratorija "RojaL" piedāvā radošu arēnu māksliniekiem, kuri ir ambiciozi savā radošajā darbībā un kuri ir gatavi strādāt kooperatīvā, eksperimentālā ideju apmaiņu specifiskajā vidē. Rojas pilsētvidē notiks mākslas izstāde, performances, koncerti, krāšņu kurināšana un to atvēršana, sarunu un darbnīcu programma.

Mākslas laboratorijas "RojaL 2015" dalībnieku vidū ir tādi mākslinieki kā Ewa Wesolowska (Polija), Izolde Cēsniece (Latvija), Collectif L.S. (Čehija), Remigijus Sederevičius (Lietuva), Gundega Evelone un Andris Landaus (Latvija).

Rojas muzejā jau no jūlija sākuma ir apskatāma "RojaL 2014" dalībnieces Kristīnes Lazdānes izstāde "Kaltēniešu Ziemassvētki", kuru viņa, sadarbojieties ar rokgrupu "Pusdienu piedāvājums", prezentēs piekdien, 24.jūlijā, plkst. 16.

Savukārt māksliniece Izolde Cēsniece 16.jūlijā plkst. 15 un 17.jūlijā plkst. 18 aicina uz Rojas kultūras centru piedalīties savā projektā "Detektīva zīmējums", kur tā dalībnieki iejutīsies detektīva lomā - pēc liecinieku stāstījuma zīmēs tēlus, centīsies notvert vizuālu līdzību, vadoties no stāstītā vārda gluži kā kriminālizmeklēšanas mākslinieki. Lieciniekiem būs jāsniedz liecības par pašu redzētiem vai tikai nojaustiem tēliem uz šaurās robežas starp īstenību un iztēli.

Sestdien,18.jūlijā, būs atvērto durvju diena, kuras laikā ikviens varēs iepazīties ar topošajiem darbiem un izmēģināt savus spēkus radīšanā roku darbnīcā Upes ielas sākumā.

Laboratorija noslēgsies reizē ar kinofestivālu "RojaL" 25.jūlijā un izstādi Rojas pilsētvidē.

Mākslas laboratorija "RojaL" sākusies 1997.gadā kā simpozijs "Rojaraku". Pēc pāris gadu pārtraukuma, kad šādas mākslas laboratorijas ar nosaukumu "Aiz" notika Aizputē, Serdes mākslinieku darbnīcu un rezidenču centrā, 2011.gadā kopā ar kinofestivāla "RojaL" izveidi atdzima mākslas laboratorija Rojā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti