Roberts Koļcovs rīko jubilejas personālizstādi «Nāru portreti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8.novembrī Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta mākslinieka Roberta Koļcova 50.jubilejas personālizstāde „Nāru portreti”, kur varēs aplūkot skulptūras, grafikas darbus, lielformāta gleznojumus un porcelāna apdruku.

Grafikas darbus Roberta Koļcova izstādē pārstāv nedaudz neparastu, dekoratīvu darbu cikls, kur - neraksturīgi māksliniekam - nav figurālu tēlu klātbūtnes, bet raksturīgais paliek simbolisks augu attēlu ritms, nenovēršoties un saglabājot Botāniķa tēlu (Koļcova nosacītais pseidonīms) arī šoreiz.

Pie grafikas darbiem var minēt arī uz audekla veidotas kompozīcijas, kas ir neliela izmēra un ir pierasts veids, kā esam raduši redzēt mākslinieka darbus. Tāpat šeit ierindojami trauku apdrukas zīmējumi un paši trauki, kas tapuši sadarbībā ar uzņēmumu "Arcolat".

Kā jauns, bet ne nebijis izstādē parādās tēlniecības žanrs ar darbu ciklu „Nāru portreti”.

"Pirms apmēram četrdesmit gadiem Vidzemes mazupītes Aģes krastos man bija sajūta, ka esmu tapis uzrunāts. Tā nu kopš šī apzinātā brīža līdz pat šodienai norisinās pastāvīgs, dzīvs dialogs, kura rezultātā es iepazīstu brīnumus, tādēļ ceru, ka tas turpināsies bezgalīgi. Šogad materiālus apveidus ir guvuši tēli, kas komunicē ar mani kā dabas pārstāvji –, tās izrādījušās Nāras,” stāsta mākslinieks.

Mākslinieks Roberts Koļcovs dzimis Rīgā, 1966.gada 24.novembrī. Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Regulāri piedalās izstādēs. Daudzu sabiedrisku telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors gan Latvijā, gan ārzemēs. Veidojis ilustrācijas vairākām grāmatām un preses izdevumiem. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Eiropā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Australijā u.c.

Roberta Koļcova izstāde „Nāru portreti” Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma līdz 28. novembrim.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti