RIXC Mākslas un zinātnes festivāls šogad pievērsīsies cilvēku sensorai uztverei un ķermeņa pieredzei 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ikgadējais RIXC Mākslas un zinātnes festivāls šogad norisināsies no 23. līdz 25. septembrim virtuāli un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – šoreiz festivāla programma atklās tēmu “PostSENSORIUM”, pētot cilvēku gan virtuālās, gan reālās dzīves izaicinājumus. Festivāls uzmanības centrā nostādīs cilvēku sensoro uztveri un ķermeņa pieredzi, informēja RIXC mākslas centra pārstāvji.

23. septembrī norisināsies starptautiskās izstādes “PostSENSORIUM” atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – nozīmīgākais festivāla notikums fiziskajā telpā, kuras ietvaros līdz 12. novembrim būs apskatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi, kuri apmeklētājus izvedīs imersīvā pastaigā, akcentējot mūsu maņu saskarsmi ar apkārt esošo dabu, urbāno vidi, pētot tehnoloģiju ietekmi uz cilvēku uztveri, kā arī sniedzot iespēju pieredzēt jaunas vides, kuras var radīt mākslīgais intelekts.

Savukārt virtuāli no 23. līdz 25. septembrim norisināsies ikgadējā starptautiskā konference “Open Fields 2021”, kurā piedalīsies vairāk nekā 70 lektori no visas pasaules, to skaitā īpašie viesi un vieslektori, kā amerikāņu profesore un mediju mākslas kuratore Vitnijas muzejā Kristiāne Pola (Christiane Paul), mākslas vēsturnieks un mediju teorētiķis no Vācijas Olivers Gro (Oliver Grau) un amerikāņu skaņas un mediju mākslas vēsturnieks, teorētiķis un rakstnieks, kurš ir atpazīstams ar savu ieguldījumu skaņu mākslas jomā, Duglass Kāns (Douglas Kahn). Festivāla programmu papildinās virtuāls koncerts no RIXC Meža laboratorijas, performances, video seansi, WebVR izstāde, kuratoru vadītas ekskursijas un citi notikumi.

Festivāla “PostSensorium” mērķis ir radīt platformu mākslinieciskām intervencēm un kritiskām diskusijām par 21. gadsimta virtuālās uztveres tehnoloģijām, zinātni un estētiku, pārvērtējot attiecības starp esošo un virtuālo, organisko un mākslīgo, dabisko un tehno-sociālo, cilvēcisko un “vairāk-kā-cilvēcisko”, norādīja organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti