Kultūras ziņas

Pasaules Cirka dienas Rīgā

Kultūras ziņas

Festivāla "Windstream" noslēguma akordi

Jauno mākslinieku virtuozie eksperimenti

RIXC galerijā jauno Liepājas mākslinieku virtuozie eksperimenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

RIXC galerijā 11. novembra krastmalā 35 līdz 17. maijam aplūkojama jauno Liepājas Universitātes mākslinieku mākslas objektu izstāde "Virtuozi".

 

Izstādes pamatā ir angļu satīriķa Tomasa Šadvela komēdija “Virtuozi”, kura atspoguļo jaunlaiku mākslinieku-virtuozu ideālus. Pieci studenti no Liepājas ir izstādījuši mākslas darbus, kuri simbolizē mijiedarbību starp mākslu un dažādām zinātnēm. Darba procesā autori konsultējušies gan ar biologiem un fiziķiem, gan ar tehnoloģiju speciālistiem.

"Mēs negribam apokaliptiski sludināt, ka nupat visam ir cauri, gluži otrādi; viņi pārzina tehnoloģijas, viņi var brīnišķīgus, ironiskus, interesantus, varbūt – vieglākus nākotnes scenārijus piedāvāt, kā tad mēs varētu dzīvot šajā pasaulē," stāsta izstādes kuratore, Liepājas Universitātes pasniedzēja Rasa Šmite.

Darbos bieži parādās mums tik nepieciešamais pirmelements - ūdens. Tajā plunčājas dzīvas zivis, ar enerģijas sistēmas palīdzību tas palīdz audzēt augus, un izrādās, ka ar ūdens palīdzību var ieraudzīt arī skaņu.

Jauno mākslinieku Rihardu Vītolu uztrauc tas, kā mums vajadzētu rīkoties, ja kādu dienu pasaulē beigsies ūdens resursi. Pavisam oriģinālā pieejā, ar jaunu tautsaimniecības virzienu - mākoņkopību - mākslinieks prezentē, kā cilvēki varēs iegūt dzeramo ūdeni.

Svarīgi, lai izstādē redzamo darbu funkcija tiktu pielietota arī ikdienišķās situācijās nākotnē. Piemēram, "Nākotnes ķivere" ar augu pildījumu palīdzēs noslēgties no apkārtesošās vides. Ķivere ir apvienota ar jaunākām tehnoloģijām - web kameru un audio ierīcēm, tādējādi spējot kontrolēt, ko vēlamies dzirdēt, redzēt un ar ko sarunāties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti